Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Poginulo dijete (9) kod Obrovca: Češki turisti prevozili su eksplozivno sredstvo

Mjesto u Obrovcu gdje je uslijed eksplozije poginulo devetogodišnje dijete
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/2
20.06.2024.
u 11:21

Radilo se o češkoj obitelji, doznaje se od policije, koja se zaustavila uz cestu kada je došlo do tragedije. Uz poginulo dijete, ozlijeđene su i dvije ženske osobe

*Dijete je smrtno stradalo u eksploziji kod Obrovca
*Dvije ženske osobe prevezene u bolnicu
*Do eksplozije navodno nije došlo zbog mine

Tijek događaja:

11:22 – Začuo sam sam zapomaganje i vrisku i otrčao kako bih pomogao jer sam bio u blizini. Pokraj automobila ležalo je dijete. Jedna žena je ležala, druga se držala za oko – ispričao je svjedok tragedije za Večernji list. Više OVDJE.


9:50 – Zadarski list neslužbeno doznaje kako su se u automobilu u kojem su bili češki turisti nalazili plinski spremnici, a navodno su upravo oni bili eksplodirali. 


9:45 – Doznali smo iz bolnice u kakvom su stanju ozlijeđene Čehinje. Više OVDJE.


9:03 – Češka obitelj nije bila na kampiranju.

– ⁠Nije riječ o kamperu, riječ je o osobnom vozilu. Još uvijek utvrđujemo što se dogodilo – rekla za Večernji list Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije. Policija za sada ne navodi da je riječ o kaznenom djelu.

– Policija će u daljnjem kriminalističkom istraživanju utvrditi zašto je češki državljanin imao eksplozivnu napravu u svom automobilu. Riječ je o događaju sa smrtno stradalom osobom i ozlijeđenim osobama i obavit će se obavijesni razgovori i krim istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti – rekli su iz zadarske policije na upit Večernjeg lista istražuje li se je li riječ o kaznenom djelu odnosno kako to da je eksplozivna naprava bila u automobilu čeških državljana. Očekuje se da će policija sa svim detaljima za javnost izaći u poslijepodnevnim satima.

Stanovnici Bilišana, s kojima smo jutros razgovarali, rekli su nam kako im je čudna informacija da je dijete naletjelo na zaostalu minu.

Foto: Šime Zelić/Pixsell

– Ovdje nije bilo ratnih događanja niti minskih polja i to je nemoguće – rekao nam je mještanin Bilišana.


 

8:48 – U teškoj tragediji koja se sinoć dogodila oko 18 sati na području oko Obrovca život je izgubilo dijete, navodno iz Češke, a još su dvije ženske osobe stradale od eksplozivne naprave. Policija je jučer tek istaknula da je iz neutvrđenog razloga došlo do eksplozije i da je smrtno stradalo dijete dok su dvije ženske osobe kolima hitne pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Iz zadarske bolnice jutros su na upit Večernjeg lista odgovorili na pitanje o zdravstvenom stanju dviju hospitaliziranih ženskih osoba. Za Večernji list sinoć nam stanovnici tamošnjeg područja nisu mogli potvrditi informaciju da je dijete stradalo nakon što je zbog navodnog kvara na automobilu izišlo iz auta pa naletjelo na zaostalu minu. Riječ je o prostoru s vrlo malo stanovnika i sinoć se nagađalo o tome da je možda riječ o odbačenoj granati tijekom rata. – Sve je to jako tužno i velika je to tragedija za obitelj turista – rekli su nam. 

POVEZANI ČLANCI:

Policijski službenici sinoć su osiguravali mjesto događaja te najavili da će se pristupiti provođenju očevida nakon što se ispune svi sigurnosni uvjeti. O događaju je upoznato nadležno državno odvjetništvo u Zadru. Stoga je Županijska cesta ŽC-6025 Bilišane – Bogatnik od 20.05 sati bila zatvorena za sav promet te se vozače savjetovalo da koriste druge zaobilazne pravce. Policija je jutros izdala novo priopćenje u kojem je istaknuto: "Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu.
 
Na mjestu događaja, uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39-godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda.

Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.
Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja. Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe.
 
Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem. Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet. Policija nastavlja s provođenjem očevida i daljnjeg kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja."


8:35 – Jedno dijete, navodno iz Češke, smrtno je stradalo u eksploziji koja se jučer dogodila u Obrovcu, a dvije ženske osobe prevezene su u bolnicu. Prve informacije neslužbeno su navodile kako je došlo do eksplozije mine, no HRT javlja kako to vjerojatno ipak nije bio slučaj. Riječ je o češkoj obitelji, navodi medij, koja se zaustavila uz cestu kada je došlo do tragedije.


8:00 – Iako je do nesreće došlo jučer oko 18 sati, cesta u Obrovcu jutros je i dalje zatvorena za promet.

''Zbog policijskog očevida prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC6025 Bilišane-Bogatnik'', javlja HAK. 

Komentara 15

Avatar DIXI
DIXI
09:53 20.06.2024.

Gadljivo. Ovakve neumjesne špekulacije su izazivanje terora i straha.

LO
loraxy
09:23 20.06.2024.

U ovoj vrućini sve boce i bočice pod pritiskom su opasne po život

JA
jamesd
09:15 20.06.2024.

Prijenosna plinska boca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije