nagrada 10.000 eura

Priče vrijedne pričanja: Prijave za nagradu Lorenzo Natali za područje medija otvorene do 28. travnja

Pixabay
09.03.2023.
u 16:13

Europska komisija poziva novinare koji izvješćuju o temama nejednakosti, iskorjenjivanja siromaštva, održivog razvoja, okoliša, bioraznolikosti, klimatske politike, digitalizacije, radnih mjesta i zapošljavanja, obrazovanja i razvoja vještina, migracija, zdravstvene skrbi, mira, demokracije i ljudskih prava da se prijave putem interneta.

Otvorene su prijave za nagradu Lorenzo Natali za područje medija, vodeću nagradu EU-a za novinarstvo. Novinari se mogu prijavljivati, odnosno poslati svoje priče koje ispunjavaju uvjete, do 28. travnja u ponoć. Europska komisija poziva novinare koji izvješćuju o temama nejednakosti, iskorjenjivanja siromaštva, održivog razvoja, okoliša, bioraznolikosti, klimatske politike, digitalizacije, radnih mjesta i zapošljavanja, obrazovanja i razvoja vještina, migracija, zdravstvene skrbi, mira, demokracije i ljudskih prava da se prijave putem interneta. Nagradom se odaje priznanje i počast radu novinara iz cijelog svijeta koji pišu o najvažnijim globalnim pitanjima.

Nije bitno na kojem su jeziku reportaže koje se prijavljuju, ali uz njih treba biti priložen prijevod na jedan od jezika natječaja: engleski, francuski, španjolski, njemački ili portugalski. Izvjestitelji mogu poslati pisane, audiovizualne ili multimedijske radove u jednoj od sljedećih kategorija: međunarodna nagrada: za reportažu koju je objavila medijska kuća sa sjedištem u jednoj od partnerskih zemalja Europske unije; europska nagrada: za reportažu koju je objavila medijska kuća sa sjedištem u Europskoj uniji; nagrada za najboljeg mladog novinara: za reportažu novinara mlađeg od 30 godina u trenutku objave koju je objavila medijska kuća sa sjedištem u bilo kojoj od zemalja koje ispunjavaju uvjete za dodjelu međunarodne ili europske nagrade.

Pobjednike u svim kategorijama odabrat će žiri sastavljen od međunarodno poznatih novinara i predstavnika glavnih nevladinih organizacija iz cijelog svijeta. Pobjednici će dobiti po 10.000 eura. Dobitniku nagrade za najboljeg mladog novinara ponudit će se i suradnja s medijskim partnerom. Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli nagrade Lorenzo Natali u Bruxellesu u drugom dijelu 2023. Prijaviti se može ovdje

VIDEO: Sumnjiva smrt u Varaždinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije