nakon devet mjeseci

Radnicima Diokija i Dine konačno krenula isplata zaostalih plaća

dina omišalj,radnici (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
20.09.2012.
u 15:22

Pokazalo se da Dina nije za stečaj, zaključio je dopredsjednik sindikata Predrag Mihaljević

Nakon višemjesečne neizvjesnosti radnicima Dine Petrokemije u Omišlju konačno su počele pristizati zaostale plaće. Naime, sretna vijest o konačnoj uplati turske kompanije Caliskan pet milijuna kuna na račune Diokija i Dine oraspoložila je od iščekivanja posve iscrpljene radnike.

Tristotinjak radnika Dine plaću nije dobilo devet mjeseci. Danas novac napokon stiže na njihove tekuće račune, zbog čega su neizmjerno zahvalni Predragu Mihaljeviću, dopredsjedniku Sindikata Dine, koji je, kako vele, spasio tvrtku od stečaja i zaslužan je što su dobili sve što su potraživali. No, kako je Mihaljević kazao, radnicima neće biti isplaćeni svi zaostaci, već šest plaća i dvije trećine plaće za prosinac.

– Uplata pet milijuna eura je važna jer je investitor time potvrdio svoju ozbiljnost. Ljudi slave, ali pravu feštu tek pripremamo. Kroz sve ove mjesece bilo je bitno da nismo posustali u želji da sačuvamo radna mjesta. Pokazalo se da Dina nije za stečaj – zaključio je Mihaljević.

>> Stižu plaće za radnike Diokija i Dine! Turci potpisali dio ugovora

Ključne riječi

Komentara 7

LI
liburnik
15:34 20.09.2012.

Čini i se da i proizvodnja kreće brzo, nekakvi produkt - chemical tankeri se motaju pred DINA-om koliko mogu vidjet sa mog balkona. Neka im je sa srićom.

Avatar xenon
xenon
15:36 20.09.2012.

Hvala Alahu! Sad još samo da dođe taj menžment izbosne, pa .....

LI
liburnik
15:32 20.09.2012.

Od ove isplate ne bi bilo ništa da se ADZ nije založio.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije