pilot projekt

Reforma pravosuđa: Nadzor osuđenika putem narukvica

\'07.07.2010., Zagreb - Hrvatski sabor, sjednica Nacionalnog vijeca za pracenje provedbe strategije suzbijanja antikorupcijskih mjera u podrucju odgovornosti Ministarstva pravosudja. Sjednici su prisu
Robert Anić/PIXSELL
08.09.2010.
u 19:04

Ministar pravosuđa smatra da bi žrtve ratnih zločina trebale odštetu dobiti iz imovine počinitelja, a ne iz državnog proračuna.

U jesen iduće godine dio osuđenika dobit će narukvice i biti podvrgnut elektroničkom nadzoru. Tada, naime, treba započeti pilot-projekt elektroničkog nadzora u RH za koji se iz programa IPA povuklo 1,8 milijuna eura.

Najavljeno je to na konferenciji za tisak u Ministarstvu pravosuđa u sklopu koje je ministar Dražen Bošnjaković najavio najvažnije reformske zahvate.

Probacijski sustav navršio je godinu dana tijekom kojih su doneseni zakoni i podzakonski akti, a trenutačno je raspisan natječaj za 71 probacijskog službenika koji će biti raspoređeni po uredima u Hrvatskoj. Prvi ured trebao bi se otvoriti za mjesec i pol u Zagrebu.

Ministar je govorio i o novom sustavu oduzimanja imovine stečene kaznenim djelom. Na novinarski upit iznio je vlastiti stav po kojemu bi žrtve ratnih zločina trebale odštetu dobiti iz imovine počinitelja, a ne državnog proračuna.

Komentara 5

IN
InfoMan
19:49 08.09.2010.

I ocemo pretpostaviti tko ce \"napraviti\" ne narukvice? MSan, tj King?

BU
Bune
19:11 08.09.2010.

BLa ,bla bla bla... bla. Bjedo hrvatska kojem ste to vi lopovu oduzeli bilo što.

IF
ifila989
19:28 08.09.2010.

Kakav nadzor zatvorenika,treba te narukvice stavljat djelatnicima u drzavnim poduzecima da se zna tko kada odlazi s posla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije