NAPAD BEZ MILOSTI

Rusi u Lavovu ubili majku i tri kćeri: 'Poginula je gotovo cijela obitelj, s ove fotografije preživio je samo muškarac'

Poginula obitelj u Lavovu
Screenshot/Twitter
04.09.2024.
u 13:51

Do napada na Lavov, u kojem su također oštećene povijesne zgrade u središtu grada, došlo je dan nakon najsmrtonosnijeg pojedinačnog napada ove godine, kada je Rusija dvama balističkim projektilima pogodila vojni institut u Poltavi, pri čemu je ubijeno 50, a ranjeno više stotina ljudi

Sedmero ljudi, uključujući troje djece, ubijeno je u prekonoćnom ruskom napadu bespilotnim letjelicama i projektilima u zapadnom ukrajinskom gradu Lavovu, blizu granice s članicom NATO saveza Poljskom, rekli su lokalni dužnosnici u srijedu. Do napada, u kojem su također oštećene povijesne zgrade u središtu grada, došlo je dan nakon najsmrtonosnijeg pojedinačnog napada ove godine kada je Rusija dvama balističkim projektilima pogodila vojni institut u Poltavi, pri čemu je ubijeno 50, a ranjeno više stotina ljudi.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da bi saveznici mogli pomoći zaustaviti "teror" kada bi osigurali dodatnu protuzračnu obranu te je ponovio svoj apel partnerima da dopuste korištenje dalekometnog zapadnog oružja za ciljeve dublje u ruskom teritoriju. "Svatko tko uvjerava partnere da Ukrajini daju više dalekometnih sposobnosti kako bi pošteno odgovorila na teror nastoji spriječiti upravo ovakve ruske terorističke napade na ukrajinske gradove", poručio je Zelenskij.

Rusija, koja još nije komentirala napade na Lavov i Poltavu, u srijedu je objavila da će Moskva "krajnje bolno" odgovoriti u slučaju ukrajinskih dalekometnih napada na ruski teritorij. Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo reklo je da je oborilo sedam od 13 projektila te 22 od 29 dronova diljem zemlje tijekom posljednjeg ruskog napada.

Među ubijenima u Lavovu su bili devetogodišnje i 14-godišnje dijete, rekao je regionalni guverner Maksim Kozickij na komunikacijskoj platformi Telegram. Gradonačelnik Andrij Sadovi rekao je da su četiri žrtve u srodstvu. "Rusija je ubila gotovo cijelu obitelj danas u Lavovu. Samo je živ muškarac s ove fotografije. Njegova žena i tri kćeri su poginule u vlastitoj kući", potvrdio je vijest i ukrajinski parlamentarac Oleksij Gončarenko.

VEZANI ČLANCI:

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko je kazao da je u napadu ozlijeđeno više od 40 osoba. Andrij Sadovij je za nacionalnu televiziju rekao da je oštećeno više od 70 zgrada, uključujući škole, domove i klinike. Kozickij je izvijestio da je oštećeno najmanje sedam lokalnih spomenika arhitekture, a riječ je o zgradama u povijesnom dijelu grada i tampon-zoni UNESCO-a, koji nastoji očuvati svjetsku baštinu.

FOTO Srušeni domovi, uništeni automobili: Rusi stravičnim napadom 'kaznili' Ukrajinu zbog Kurska, razaranja su ogromna

Poginula obitelj u Lavovu
1/23

Komentara 26

ST
StožerniGeneral50
14:06 04.09.2024.

Opravdati ovaj ruSSki zločin može samo pripadnik naroda nositelja rezolucije UN-a za genocid u Srebrenici i nitko više.

XX
XXXL
14:46 04.09.2024.

Jednog dana će ruski razbojnici odgovarati za svoja nedjela, kao i nacisti. Naravno da će se Rusi onda izvlačiti na to da nisu znali što se zapravo događa, kao i nacisti. No pravda će ih kad tad stići, jer Rusija je kao država i društvo totalno trula i samo je pitanje vremena kad će se raspasti.

GN
GNKDZ1986
14:11 04.09.2024.

Očekujem da ove djevojčice potomci osmanlija proglase legitimnim vojnim ciljem ništa manje od toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije