Skupovi potpore Gotovini u Puli, Vukovaru, Gospiću i Bjelovaru

goto_vukovar.jpg
import
11.12.2005.
u 14:10

PULA/VUKOVAR,GOSPIĆ,BJELOVAR - Stotinjak branitelja i članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata te manji broj građana danas su na mirnome skupu na pulskome Trgu Portarati iskazali potporu generalu Anti Gotovini i ostalim optuženim generalima.

"Nismo se odlučili na prosvjed jer nemamo namjeru i nije nam želja nikoga rušiti niti optuživati, nego jasno iskazati potporu generalima kako bi znali da smo uz njih i da na nas mogu računati u svako vrijeme", istaknuo je Radomir Antić, predsjednik istarske HVIDR-e, koja je ujedno bila i organizator skupa koji je protekao bez izgreda.

"Svaki zločin ima svoje ime i prezime, ali nijedan zločin ne nosi ime i prezime generala Gotovine ni bilo kojeg našeg generala. Naši generali nisu strani plaćenici, nego su ponajprije hrvatski vojnici, naši zapovjednici i suborci, a naša je dužnost i čast biti uz njih", poručio je predsjednik pulske HVIDR-e Ivica Lerotić.

Nekoliko stotina Vukovaraca okupilo se danas točno u podne na glavnome vukovarskom Trgu dr. Franje Tuđmana kako bi poduprlo generala Antu Gotovinu, a nazočnima je govorio predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Vukovarsko-srijemske županije, koja je bila i organizator, Stipe Šeremet.

Poručio je da HVIDR-a Vukovarsko-srijemske županije stoji čvrsto uz Antu Gotovinu te traži da se uhićenome hrvatskom generalu dopusti obrana sa slobode.

"Posebice smo ogorčeni činjenicom da je glavna haška tužiteljica vijest o uhićenju generala Gotovine objavila u Beogradu", rekao je Šeremet na skupu koji je trajao samo petnaestak minuta, nakon čega su sudionici mirno otišli.

Skupovi potpore generalu Anti Gotovini održani su u organizaciji Zajednice udruga HVIDR-e Vukovarsko-srijemske županije i u Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku.

Prema policijskim izvješćima, skupovi su protekli bez izgreda.

U Gospiću je u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ličko-senjske županije ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Alojzija Stepinca održan dostojanstven skup potpore generalu Anti Gotovini i hrvatskoj Vladi.

Predsjednik županijske HVIDR-e Ivan Jurković pozvao je nazočne na molitvu za generala Gotovinu, za sve poginule u Domovinskom ratu, te za zatočene hrvatske junake.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Darko Milinović, dragovoljac Domovinskog rata, izjavio je novinarima kako je "uvjeren da je general Gotovina nevin i da će svoju nevinost i istinu" o Domovinskom ratu dokazati na Sudu u Haagu te da ćemo ga u Gospiću i Hrvatskoj "dočekati kao heroja Domovinskog rata".

Na skupu potpore u glavnome gradskom parku u Bjelovaru okupilo se oko 300 ljudi, hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, hrvatskih branitelja i građana Bjelovara od kojih su neki nosili plakate s likom generala Gotovine i hrvatske zastave.

Na skupu nije bilo nikakvih govora, a predsjednik bjelovarske HVIDR-e Igor Crnomarić pozvao je okupljene da dođu do obližnjega spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Bjelovara i pomole se, što su oni i učinili.

Skup je organizirala Zajednica udruga HVIDR-e Bjelovarsko-bilogorske županije.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije