PRIJE 145 GODINA ROĐEN JE VLADKO MAČEK

Slavljen i osporavan: Njegovo djelovanje usjeklo se duboke brazde u suvremenu povijest hrvatskog naroda

26.07.2024.
u 18:00

iako nije bio osobit govornik, Maček je autor nekih značajnih parola, među ostalim i one "Nećemo tuđe, svoje ne damo", što je poslije upotrijebio Tito i tako prisvojio zasluge

Ključne riječi

Komentara 2

CH
chemica
21:10 26.07.2024.

Veliki hrvatski državnik, nije htio biti sluga okupatora i domaćih izdajnika, a i pred banditima iz šume je morao pobjeći.

KK
kk
19:18 29.07.2024.

Najveći hrvatski političar 20. stoljeća. Njegov NE nacizmu istinski i pravi hrvatski antifašizam. Prvo su ga proganjali Pavelićevi izdajice, zatim Titovi. I Tito i Pavelić bili su mu silno ljubomorni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije