Ž. Kerum, kao i uvijek, zabavan, ali – odlučan

Stari plac vrijedi više od 300 milijuna eura i Split ga neće prodati

Željko Kerum
Nino Strmotić/Pixsell
19.11.2009.
u 21:55

Vijećnici, jednoglasni u namjeri da se zaštiti Park mladeži i NK Split, odluku šalju ministru Karamarku, glavnom odvjetniku Bajiću i ravnatelju USKOK-a.

Brinut ćemo se za klubove koji se koriste Starim placem, na koji ćemo se brzo uknjižiti – kazao je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Željko Kerum. Tvrdi da je riječ o važnom projektu vrijednom oko 300 milijuna eura. Raspisat će se natječaj za Stari plac, neće se prodavati!

Otimačina Skladgradnje

Po Kerumovu mišljenju, Grad može uživati rentu. Riječ je o ekstra poziciji. Najam četvornog metra može biti 50-ak eura, investicija će se isplatiti za 8-10 godina.

Na prostoru Starog placa može se napraviti više od 2 tisuće parkirališnih mjesta od kojih Grad može živjeti! Od toga bi se mogao sponzorirati i NK Hajduk.

Nakon vrlo iscrpne rasprave o radnjama Grada u sporu s NK Split, vijećnici su jednoglasno potvrdili zaključke staroga saziva iz travnja ove godine.

Gradsko vijeće ustraje u zahtjevima prema policiji i Državnom odvjetništvu da poduzimaju radnje u tome predmetu zbog zaštite gradske imovine, ali i zaštite NK Split. Vijećnicima moraju dostaviti izvješće o učinjenom.

Zaključke će poslati ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku, glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i ravnatelju USKOK-a!

Gradonačelnik Kerum rekao je kako je jasno da se glede NK Split i vrijedne imovine koju ima (nekretnine pored Banovine) radi o nezakonitim radnjama.

– Pružili smo ruku NK Split, ali je tvrtka Skladgradnja neovlašteno i nezakonito preuzela klub – naglasio je Kerum. Split je podnio kaznenu prijavu, ali ju je DO odbacio. Potom je Grad podnio istražni zahtjev, postupak se nastavlja.

Marko Pecotić u HNK

Luka Podrug (HČSP) tvrdi da traje otimačina gradske imovine, da je riječ o kriminalu iza kojeg stoje utjecajni ljudi iz policije i DO-a, koje podržava vrh politike.

– Kada ćete prezentirati program gospodarskog razvoja Splita – pitao je Ivo Baldasar, vijećnik SDP-a.

– O gospodarskom razvoju Splita ili Hrvatske priča se 20 godina, a nije se reklo ništa. Ja sam napravio neponovljiv osobni razvoj. Grad ima limit kao i penzioner. Triba se pokrivat lancunom koji imaš – odgovorio je gradonačelnik.

Gradsko vijeće većinom je glasova za člana Kazališnog vijeća HNK Split izabralo Marka Pecotića.

Ključne riječi

Komentara 6

PI
Pita
09:32 21.11.2009.

Vito Ti si Kerumov dezurni ovdje.....Novi Wembley je kostao 800 milijuna eura a ovaj hostapler tvdi da Stari Plac vrijedi 300 milijuna eura! Ja mislim da bi mu Dr. Tito prepisao godinu dana na Golom Otoku!

UI
uvijek i sve
23:35 19.11.2009.

Ne triba dirat splitsku legendu od \"stadiona\". Ionako je sve beton u gradu. Triba ostavit malo zelenila i povisti sportašima amaterima!

PI
Pita
22:05 19.11.2009.

300 milijuna eura!!!! Pa nije to Wembley!!! Kakav dilov......boze oslobodi nas ovakvih nakaza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije