VREMENSKA PROGNOZA

Stiže naoblačenje s mogućom kišom, no onda nova promjena vremena

Zagreb: Hladno popodne u centru grada
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
01.02.2024.
u 07:49

Za vikend će temperature biti u većini Hrvatske između 13 i 15 stupnjeva, a početkom idućeg tjedna bit će još i toplije

Nakon razmjerno toplog siječnja, i u prvom dijelu veljače temperatura zraka bit će uglavnom viša od prosječne. Štoviše, u većini krajeva još viša nego prošlih dana, na kopnu uz rjeđi i slabiji jutarnji mraz. Najavljuju to u HRT-ovoj vremenskoj prognozi meteorolozi Kristina Klemenčić Novinc i Zoran Vakula. 

Nastavit će se suho vrijeme, nakon jutarnje magle i uz dosta sunčanih sati, a samo će ponegdje pasti malo kiše, uglavnom u sjevernim kopnenim krajevima prema kraju četvrtka i u noći na petak, tijekom kojeg će na Jadranu prolazno puhati lokalno jaka bura s olujnim udarima.

VEZANI ČLANCI: 

U veći dio Hrvatske stiže naoblačenje s mogućom kišom na istoku, kao i u središnjoj Hrvatskoj, no na sjevernom Jadranu, Gorskom Kotaru i Dalmaciji ostat će suho. 

- Od petka će u unutrašnjosti biti sunčanije i danju za vikend toplije. Ujutro će još biti mraza, a od nedjelje će magla biti češća. Umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni vjetar već će u subotu oslabjeti. Na Jadranu će, za razliku od ostalih dana, petak uz umjerenu i jaku buru biti razmjerno vjetrovit. Krajem vikenda - bonaca, pa će mjestimične magle biti na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati - prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Za vikend će temperature biti u većini Hrvatske između 13 i 15 stupnjeva, a početkom idućeg tjedna danju će biti još i toplije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije