portal za pomoć

U Hrvatskoj se 2500 osoba smatra nestalima, traži ih NENO

neno
Foto: Screenshot
1/3
28.09.2011.
u 16:10

Policija je predstavila portal Nacionalne evidencije nestalih osoba. Novost je da će se prijave nestanka moći izvršiti i online

Gdje je Antonija Bilić, 17-godišnja Drnišanka, koja je 7. lipnja nestala bez traga i dalje je otvoreno pitanje. Njezina sudbina, kao i sudbina ostalih 2499 osoba čije obitelji žive u neizvjesnosti od dana kada su njihovi najmiliji posljednji put viđeni, možda će se napokon rasvijetliti uz pomoć Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO) koju je danas, točno u 16 sati predstavilo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Na internetskoj adresi www.nestali.hr nalaze se profili svake osobe kojoj se izgubio trag od samostalnosti RH do danas. Uz njihova imena i prezimena te fotografije dodane su i okolnosti njihova nestanka.

Na stranici je objašnjena i procedura i složenost metodologije traganja za nestalim ljudima. Također, iz MUP-a su uputili poziv građanima da se, u suradnji s policijom, aktivno uključe u traganje.

Njavljeno je da će se profili nestalih pojavljivati na ekranima u trgovačkim centrima i javnom gradskom prijevozu.

Portal donosi i jedan novitet. Ljudima je omogućeno da ispune online obrazac umjesto da odmah po nestanku krenu u policijsku postaju. Policija će svaku prijavu odmah provjeriti.

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
19:12 28.09.2011.

Čemu služe ova nasmijana ekipa iz vip i t.mobile reklama na naslovnici?

GR
gradjanski
16:40 28.09.2011.

YAP! Kod nas prvo mora nestati nekoliko tisuća ljudi da bi se policija promislila i zaključila kako je potrebno nešto uraditi!

FE
Felicijen
16:46 28.09.2011.

Pa dajte Neneku još nekoga da ih sve ne mora tražiti sam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije