ODVODIO CIVILE Sudbina civila koje je Rajić zarobio do danas nije poznata

Uhićen četnik sa snimke pokolja u palom Vukovaru

cedo-txt.jpg
import
10.05.2006.
u 01:15

PU vukovarsko-srijemska jučer je priopćila da je u subotu pri ulasku u Hrvatsku na graničnom prijelazu Ilok uhićen hrvatski državljanin za kojim je raspisana potraga zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, ali nije željela otkriti njegov identitet. Uhićeni i još trojica nepoznatih 16. studenoga 1991., kao pripadnici paravojnih srpskih postrojbi, zarobili su ranjenog civila Slavka Batika (r. 1943.) iz Vukovara u razrušenoj kući na trgu Drvena pijaca u Vukovaru te ga odveli u nepoznatom smjeru. Slavku Batiku tada se gubi trag i do danas se vodi kao nestala osoba.

Prizor kako četvorica naoružanih srpskih vojnika u danima pada Vukovara vode starca nagorjela lica koji hoda s pomoću štapa, poznat je hrvatskoj i svjetskoj javnosti jer su ga snimile televizijske kamere. Na slici lijevo od zatočenog starca, s automatom okrenutim prema gore, u odori JNA i s kacigom na glavi jest u subotu kod Iloka uhićeni Slobodan Rajić (40). Ta će slika za Rajića biti neugodan dokaz na suđenju za ratni zločin. On je inače iz Negoslavaca, a posljednjih je desetak godina živio u Novom Sadu.

Iza Batika je stanoviti Nenad i, kako smo doznali, on i suborac u pancirnom prsluku s četničkom šubarom na glavi, poginuli su u ratu. Rajić je u ponedjeljak na večer priveden istražnoj sutkinji Župnijskog suda u Vukovaru Zlati Sotirov, ali ona nije željela ništa reći o slučaju. Isti odgovor dobili smo i u Županijskom državnom odvjetništvu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije