prognoza

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Zagreb
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
23.01.2018.
u 21:32

Na Jadranu će u srijedu biti vedro, zatim oblačnije i promjenljivije, u Slavoniji, Baranji i Srijemu suho i sunčano

Ljubitelji zime i snijega, čini se, nemaju razloga za optimizam. 

Temperatura će sljedećih dana još porasti pa će čak i jutarnji minusi u unutrašnjosti biti rijetki, stoji u HRT-ovoj vremenskoj prognozi. No magla će u srijedu i u četvrtak po nizinama biti česta, prije nego što zapuše jugozapadnjak. 

Na Jadranu će u srijedu biti vedro, zatim oblačnije i promjenljivije, uz mjestimice malo kiše uglavnom oko Rijeke, a znatnije nevolje nekima bi u petak i subotu ponovno moglo prouzročiti jugo, ponegdje jako, na udare vjerojatno i olujno.

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti suho i sunčano, uz mjestimičnu jutarnju maglu i temperaturu od -6 do -3 °C, te poslijepodnevni slab jugoistočni vjetar i najvišu temperaturu oko 6 °C. U središnjoj Hrvatskoj još i malo višu, i oko 10 °C, uz vedrinu ukrašenu samo ponekim oblakom, ujutro ponegdje i maglom. Najniža temperatura od -5 do -2 °C.

Što se ostatka tjedna tiče, DHMZ navodi da će u središnjim i istočnim kopnenim krajevima biti djelomice sunčano, a na Jadranu i predjelima uz njega promjenljivo, povremeno i pretežno oblačno. Malo kiše može pasti ponajprije na širem riječkom području i u Gorskom kotaru u četvrtak i petak, a u Dalmaciji u subotu. Vjetar u unutrašnjosti povremeno umjeren, u gorju i jak jugozapadni, a na Jadranu će zapuhati umjereno i jako jugo. Temperatura zraka bit će u porastu.

Hladniji dani bit će rijetki i u nastavku siječnja, a ni veljača vrlo vjerojatno neće biti hladna, navodi HRT.

Na Plitvicama 10-ak centimetara snijega, a u Splitu se igra picigin:

Zagreb
1/17

Komentara 1

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
22:15 23.01.2018.

Molim vas nemojte više pogađati prognozu vremena, bolje Eurojackpot možda prije pogodite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije