GRANIČNA POLICIJA NEMA MILOSTI

Ženi iz BiH i Srbije u istom danu odbijen ulazak u Njemačku. Zaboravile su na dva 'zlatna pravila'

Letzte Generation activists protest at German airport
Foto: TIMM REICHERT/REUTERS
1/4
04.09.2024.
u 15:12

Granična policija odbila je u četvrtak ulazak dvjema ženama u zračnu luku Memmingen. Jedna nije imala dovoljno novca sa sobom.

Na aerodromu Allgäu u Memmingerbergu dvije žene nisu mogle ući u Njemačku, kako je izvijestila policija. Prva žena, 52-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine, nije mogla dokazati da ima dovoljno novca za boravak u zemlji, a uz to je dala proturječne izjave kada su je granični policajci ispitivali o razlogu dolaska. Zbog toga joj je ulazak u Njemačku bio odbijen.

Slična situacija dogodila se i 51-godišnjoj srpskoj državljanki koja je već prekršila dozvoljeni boravak u schengenskom prostoru od tri mjeseca za tri dana. Njoj također nije bio dopušten ulazak, a uz to je protiv nje pokrenut kazneni postupak zbog neovlaštenog ulaska, pišu njemački mediji.

Inače, zračna luka Memmingen, poznata i kao zračna luka Allgäu, najmanja je komercijalna zračna luka u Bavarskoj i treća po veličini nakon Münchena i Nürnberga. U 2023. godini zabilježila je rekordnih 2,8 milijuna putnika. Prije nego što je postala civilna zračna luka 2004. godine, služila je kao vojna baza.

Nakon Drugog svjetskog rata baza je korištena za vojne svrhe gotovo 50 godina, sve dok nije zatvorena i prenamijenjena za civilne letove. Prvi redoviti letovi tamo su započeli sredinom 2007. godine, a u rujnu 2008. i službeno je preimenovana u zračnu luku Memmingen. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Napeto u Njemačkoj: AfD održao skup, 100 metara dalje prosvjed protiv krajnje desnice. Razdvajala ih policija

Letzte Generation activists protest at German airport
1/33

Komentara 2

TE
tek
18:13 04.09.2024.

Zakon je Zakon, ali kako taj isti ne vrijedi za ove ilegalne migrante ?????

MA
Markedjano100
17:38 04.09.2024.

Srbi se ponašaju kao dasu ravnopravni članovi EU ,isto tako i Bosnia

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije