Koncert u Lisinskom

Koncert za rog K. Pendereckog koji i dirigira izvedbom

hornist Radovan Vlatković
arhiva VL
14.04.2011.
u 10:06

Koncert "Penderecki & Vlatković" zazvučat će i u "predsjedničkom tonu" izvedbom skladbe Epikurov vrt dr. Ive Josipovića, predsjednika RH

Nekoliko je puta obišao zemaljsku kuglu sa svojim neobičnim instrumentom, u međuvremenu osvojio je niz prestižnih nagrada, gostovao na najvećim festivalima, a sada ga kao solista na velikom koncertu, u sklopu Muzičkog biennala Zagreb, dočekuje Zagrebačka filharmonija u sklopu Crvene oktave. A on je naš poznati hornist Radovan Vlatković.

I program koji sviraju prava je glazbena poslastica uz još jednog uglednog gosta. Naime, Vlatković svira Koncert za rog kultnog poljskog skladatelja Krzysztofa Pendereckog koji će sam ravnati izvedbom. Djelo schubertijanskog naslova "Zimsko putovanje" nastalo je 2008., a početkom svibnja te iste godine u Bremenu praizveo ga je upravo Vlatković uz Bremensku filharmoniju i skladatelja za dirigentskim pultom.

Maestro Penderecki, koji je nerijetko oduševljavao zagrebačku publiku, otvorit će program u Crvenoj oktavi svojom energičnom i dramatičnom Sinfoniettom za gudače iz 1990.-92., a podsjetit će nas i na jedno antologijsko ostvarenje hrvatske glazbene avangarde: Turm-Musik poznatog bienalca Branimira Sakača. Koncert "Penderecki & Vlatković" zazvučat će i u "predsjedničkom tonu" izvedbom skladbe Epikurov vrt dr. Ive Josipovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije