U LISINSKOM

Franka Batelić uoči Disneyeve čarolije: 'Pjevati ove pjesme za mene je ostvarenje dječjih snova'

storyeditor/2024-08-09/franka.JPG
Foto: Promo
1/5
10.08.2024.
u 09:00

Omiljeni film mi je "Aladin". Dobila sam tu kasetu na talijanskom na poklon 90-ih i nebrojeno je puta odgledala, otkrila je Franka

Omiljeni likovi i teme iz Disneyevih animiranih filmova uskoro će oživjeti na pozornici Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i na velikom platnu. Uz orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Alana Bjelinskog i izvanredne soliste Franku Batelić, Vandu Winter, Matiju Cveka i Dražena Bratulića, otkrit ćemo čarobne svjetove Walta Disneya kroz veličanstvenu glazbu i uzbudljive i dirljive izvedbe. Na rasporedu su tri izvedbe: u petak 13. rujna u 19 sati, nedjelju 15. rujna u 11 sati i nedjelju 15. rujna u 18 sati. Ulaznice se mogu kupiti po cijenama od 35 do 55 eura na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr i ulaznice.hr. Pjevačica Franka Batelić posudila je glas brojnim likovima Disneyevih animiranih filmova, a uoči ovog koncertnog spektakla otkrila nam je kako jedva čeka pjevati sve ove filmske klasike.

– Ne znam ima li ijedna osoba koja nije odrasla uz Disneyjeve crtiće! Kad bih sada krenula pričati o svojim favoritima, trajalo bi… Sinkronizirala sam i pjevala za mnoge crtiće za hrvatsko tržište i svaki mi je bio neopisivo iskustvo. Upravo se zato veselim ovim koncertima koji će biti prilika za uživanje u svim najvećim songovima na jednom mjestu! Čast mi je što imam priliku biti dio ovog projekta. Odrasla sam uz Disneyeve filmove i glazbu i ona mala Franka bila bi presretna kad bi znala da će joj se san da pjeva "A whole new world" na pozornici – zbilja ostvariti – rekla nam je Franka i otkrila što će sve otpjevati.

– Očekuju nas svi najveći Disneyevi klasici, od "Pepeljuge" preko "Aladina", "Kralja lavova", "Encanta", "Snježnog kraljevstva", ali i najnovije "Želje" – rekla je i otkrila nam koji je njezin omiljeni Disneyev film.

– Omiljeni film mi je "Aladin". Dobila sam tu kasetu na talijanskom na poklon 90-ih i nebrojeno ju puta odgledala. Valjda sam se emotivno vezala uz taj crtić da nijedan nikada nije zauzeo njegovo mjesto, rekla je glazbenica iza koje su brojne sinkronizacije, pa smo je pitali i kako izgleda sam proces rada na sinkronizaciji Disneyevih filmova.

– Zadnji film na kojem sam radila, "Želja", oduzela je baš puno vremena i energije jer sam utjelovila glavnog lika Ashu i bilo je jako zahtjevno uloviti točnu emociju, uskočiti u njezine cipele i pričati njenu priču. A o pjesmama da ne govorim! Lude visine za otpjevati. Ali guštam maksimalno u svakoj sinkronizaciji, kazala je. A u publici u Lisinskom na jednom od koncerata bit će i njezina djeca Viktor i Greta, koje je dobila u braku s našim proslavljenim nogometašem Vedranom Ćorlukom, sadašnjim članom stručnog stožera izbornika Zlatka Dalića.

– Naravno da će doći. Viktor već priča o tome da će vidjeti mamu Ashu uživo u haljini – rekla nam je ponosna mama i otkrila kako njezina djeca imaju glazbenog talenta.

– Oboje imaju ritma i sluha, ali su povukli i puno tatinih sportskih gena. Vidjet ćemo za što će se vise zakačiti kad budu malo veći – kazala je glazbenica koja je sa suprugom nedavno bila na odmoru u Turskoj.

VEZANI ČLANCI: 

– Ovo je bio zbilja odmor, spavanje 8 sati u komadu, sunčanje, plivanje, fantastična hrana. Zaključili smo da smo sada godinu dana mirni i odmorni, sa smiješkom kaže Franka. Vedran i ona nedavno su proslavili šestu godišnjicu braka.

– Sasvim slučajno bili smo na koncertu Coldplaya. Nije moglo biti bolje – rekla je i najavila nove projekte za jesen.

Čim se vratim u Zagreb, nastavljamo s radom u studiju. Veselim se povratku u tu rutinu, zaključila je Franka Batelić.

VIDEO: Nevjerojatni prizori iz Imotskog! Thompson održao samostalni koncert nakon dvije godine pauze

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije