RUMUNJSKA Reprezentacija igra prijateljsu utakmicu (srijeda, 19:45)

Bilić: Jurić nije na provjeri, ali ne očekujmo čuda

10.02.2009.
u 11:57

Iako je bilo rano jutro, Slaven Bilić bio je vrlo vedar, pričljiv, raspoloženiji nego u protekla dva dana kad baš i nije bio razgovorljiv. Možda ga je oraspoložio jedini maksimirski trening koji je odradio prije susreta s Rumunjskom.

Hrvatska prilika Duduu
- Trening je zaista bio dobar, igrači su sretni što smo zajedno.

Spremno je otkrio i sastav s kojim će krenuti u susret u Bukureštu, odredio je Srnu za kapetana, Šimunića za njegova zamjenika. Tek su mu malo brige zadavali Modrić i Ćorluka, Vedrana muči prepona, Luku kvadriceps.

- Pregled nije pokazao nekakva oštećenja, Luka ima mali hematom. Vidjet ćemo do utakmice... - govorio je izbornik.

Od dvojice novih igrača u reprezentaciji, Ivan Jurić dobio je odmah mjesto u prvom sastavu, kao zamjena za umirovljenog kapetana Niku Kovača.

- Od Jurića očekujem mnogo. Nemojmo gledati na njega kao da je došao u klub na provjeru. Pa ako je u redu, ostaje, ako nije, dobit će kartu. Ne za zrakoplov, nego za vlak. Znamo njegove kvalitete i bilo bi odlično da već sada bude spektakularan, ali nemojmo očekivati čuda. U svakom slučaju, igrač koji je šest godina igrao u Španjolskoj i sad je tri godine u Italiji ni sa čime ne može biti impresioniran, ne s takvim iskustvom.

I dalje kaže da će Eduardu dati minutažu, ali bit će na klupi.

- Jedino mogu reći da će igrati, i to bez obzira na trenutačni rezultat. On je ovdje jer je spreman, nije gost na oporavku. Vidjeli ste ga na treningu, nema nikakve razlike između njega i ostalih igrača, ne vidi se trag ozljede. I možda je najbolji način da se vrati utakmicama ovaj kroz reprezentaciju.

Pričuve željnije igre
Najbolji rumunjski igrači, Mutu i Chivu, neće igrati.

- To je dobro jer je riječ o njihovim najvećim zvijezdama. Samo, imaju oni velik izbor igrača, možda ne poznatih, ali dobrih, pa nam posao neće biti lagan. Oni koji uđu u momčad željniji su dokazivanja nego Mutu. Iako Mutu, i kad mu se ne igra, jednim potezom može odlučiti o pobjedniku - rekao je Bilić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije