SLAVEN BILIĆ Hrvatski izbornik najavio je prijateljski susret u Bukureštu

Bilić: Nametnut ćemo Rumunjima svoju igru

09.02.2009.
u 16:41

Izbornik još nije održao sastanak s igračima na kojem će analizirati Rumunjsku, suparnika u prijateljskom susretu u Bukureštu. Kratko su razgovarali prije jučerašnjeg treninga, no Bilić je analizu odgodio.

- U Zagrebu smo, a ne u Čatežu, program je kratak i taj razgovor ostavili smo za utorak. U Bukureštu ćemo imati više mira, pa ćemo se ondje dogovoriti kako igrati, iako nam je običaj da to napravimo dva dana prije susreta. Nisam igračima još govorio ni o kapetanu ili zamjeniku, to je ionako rečenica-dvije, a ne tema sastanka - rekao je izbornik.

O sastavu nije želio govoriti, ali blizu je udarne postave.

- Plan postoji, dobro je što je mnogo igrača zdravo, no dobar dio ih je u fazi priprema, pa nisu u optimalnoj formi. A plan nam je nametnuti svoju igru, ali ne bezglavo jureći, jer Rumunji su opasni u kontrama.

- Sastav koji će istrčati vjerojatno bi igrao i da je to kvalifikacijska utakmica, neke ćemo stvari provjeriti. A važna je i igra i rezultat, to uostalom nije kontradikcija, već jedno vuče drugo.

Hrvatska ipak ima vremena do prve prave kvalifikacijske utakmice, dolazak Ukrajine u lipnju daleko je.

- Dobro je zbog pojedinačnih slučajeva, primjerice Eduardo će biti bolji u lipnju nego sada. Taj susret ipak ne treba gledati kao generalnu probu, bila bi da se kvalifikacije nastavljaju za 15 dana.

- Dobro je što prije Ukrajine igramo ipak lakšu utakmicu u Andori. A Rumunji i Ukrajinci su slični, kvalitetni su, organizirani, čak i stil im je sličan, opasniji su kad nemaju loptu. Ukrajinci imaju Ševčenka, Voronjina i Milevskog, Rumunji Mutua, Chivua, Nicolaua. A u ligaškom nogometu daleko su ispred nas, klubovi su im stalno u Europi, prvaci ne igraju pretkola - rekao je Bilić.

Reprezentativce je obišao i predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Vlatko Marković.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije