AKCIJA BUKUREŠT

Bilić odredio Roberta Kovača za kapetana

08.02.2009.
u 20:12

Počinje nova nogometna reprezentativna godina. Prošlu smo zaključili 15. listopada 4:0 kvalifikacijskom pobjedom nad Andorom u Maksimiru. Nastavak kvalifikacija ostaje glavna preokupacija Slavena Bilića, a izbornik će u srijedu u Bukureštu pogledati u kakvoj mu je formi momčad. Rumunjska je pravi ispit.

Igrači su se jučer počeli okupljati u Zagrebu, danas će se kompletirati dolascima Pletikose, Ćorluke, Čale, Modrića, Jurića i Eduarda.

– Zbog ozljeda otpali su Nikola Kalinić i Ivo Iličević, ali imam dovoljno igrača i neću zvati nove – kazao je jučer na okupljanju u Zagrebu Slaven Bilić.

Među napadačima je i Eduardo?
– Zvao bih ga radi atmosfere i da je na početku priprema, a on je sada spreman i samo mu fale utakmice. Neće početi susret u Bukureštu, ali planiram da dobije određenu minutažu – kaže Bilić.

Povratnik je i Niko Kranjčar, od ozljede 20. kolovoza u susretu sa Slovenijom nije igrao za kockaste.

– Ne mogu reći da sam uzbuđen zbog povratka, ali sam jako sretan što sam ponovno ovdje – kazao je Niko nakon dolaska u zagrebačku zračnu luku u kojoj ga je dočekala mama Elvira.

Rumunjska je ispit koji ćemo morati položiti u srijedu u Bukureštu?
– Očekujem da im pokažemo tko smo, da nametnemo svoju igru i da budemo moćni, vrhunska reprezentacija – rekao je Niko Kranjčar.

Slično o Rumunjima razmišlja i izbornik. Jednu je dvojbu, ako je i postojala, otklonio – kapetan će biti Robert Kovač.

– Svi ste kalkulirali da više ni jedan brat Kovač neće igrati, a Robert je tu i dok bude igrao za reprezentaciju, bit će kapetan.

Mnogo se pisalo o (ne)odlasku vatrenih u Čatež, koliko je promjena baze smetala Biliću?

– Za ovu utakmicu ne previše jer smo ovdje tek jedan dan. Međutim, ako smo u nečemu od prvoga dana mandata bili tvrdoglavi, to su uvjeti za pripreme uoči utakmica. Zagreb ili Split nisu primjereni za to – nije želio mnogo o tome govoriti Slaven.

Reprezentacija će danas trenirati u Maksimiru, a u Bukurešt kreće u utorak ujutro.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije