PLAVI BRANE NASLOV

Jakirović otkrio važne vijesti uoči početka sezone. Mladi talent konačno potpisuje za Dinamo

Zagreb: Konferencija za medije povodom utakmice Dinamo - Istra
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
01.08.2024.
u 13:00

"Pjaca je Dinamov igrač. Mislim da može biti u još boljoj formi, iako je i sad po meni zadovoljavajuć. Donosi nam kvalitetu jedan na jedan", rekao je trener Sergej Jakirović

Akutalni prvak Hrvatske nogometne lige Dinamo će natjecanje u novoj sezoni hrvatskog prvenstva otvoriti u petak u 21 sat protiv Istre. Susret će se igrati na Maksimiru s početkom u 21 sat. U četvrtak su plavi održali konferneciju za medije, a važnih tema uoči početka natjecanja dotakli su se trener Sergej Jakirović i kapetan Arijan Ademi.

" Nakon dva mjeseca priprema i odmora smatram da smo sve napravili što smo trebali. Prijateljske utakmice smo iskoristili da isprobamo igrače na svim pozicijama. Odigrali smo dobro, iako smo imali nekih problema s virozom. Sutra nam dolazi Istra, protivnik koji je na pripremama igrao protiv jačih protivnika. Moramo se fokusirati na strpljivost u gradnji napada te sprječavanje kontre i polukontre. Ozbiljno smo pristupili treningu. Neće konkurirati Stojković i Perić", rekao je Jakirović, a Ademi se nadovezao: "Imali smo dobar odmor i dobre pripreme. Dobro se osjećamo i jedva čekamo da počne prvenstvo. Nadam se da ćemo pokazati sve što smo napravili na pripremama."

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Zagreb: Konferencija za medije povodom utakmice Dinamo - Istra
1/19

Dinamo je imao puno posla oko transfera. Stigao je Marko Pjaca, a još je nekoliko pitanja ostalo nezaključeno.  "Pjaca je Dinamov igrač. Mislim da može biti u još boljoj formi, iako je i sad po meni zadovoljavajuć. Donosi nam kvalitetu jedan na jedan. Mmaee je došao na visokom nivou, donijet će nam kvalitetu više u zadnjoj liniji. Torrente ima dobar pedigre, ima još posla s njim. U zadnjoj liniji smo popunjeni, kad to složimo na treningu, izgleda jako dobro. Nekad nešto pročitam i samo se nasmijem. Ono što je objavljeno na Dinamovim stranicama, to je službeno, ostalo su klikbejtovi. Kačavenda će danas biti naš igrač", objasnio je trener plavih. "Rog i Pjaca su odlični ljudi i igrači. Puno mogu pomoći. Imam previše bivših igrača s kojima bih htio igrati. U kontaktu sam i dobrim odnosima s velikim brojem bivših suigrača i ne bih nikoga izdvajao", rekao je kapetan Ademi.

Prošle je sezone Dinamo dosta dugo bio u krizi kakvu proživljava jednom u desetljeću. Upitan koga očekuje kao konkurenta ove godine Jakirović je odgovorio: "Hajduk, Rijeka i Osijek bi nam trebali biti najveći konkurenti. Gledamo samo na nas."

"Sanacija terena je već neko vrijeme tema u klubu. Dinamo će ići nakon utakmice s Istrom u potpunu promjenu travnjaka, koji stiže iz Italije. To je suvremeni travnjak, moderan, koriste ga Juventus, Marseille i Leipzig. To je prirodni travnjak koji će se poboljšati s dijelom umjetnog. Složit ćemo ga za najvažnije utakmice ove sezone. Ako budu previsoke temperature preko dana, možemo i preko noći raditi, tako da nema problema. Radovi su i na tribini Zapad gore, gdje se rješavaju sanitarni čvorovi. Želimo uložiti u komociju navijača. Ta bi se tribina trebala otvarati kad se popune ostale dostupne tribine. Smatramo da ćemo se brzo seliti s ovog stadiona. Sutra protiv Istre bit će iznenađenje za navijače", rekao je  predstojnik Ureda predsjednika Dinama Velimira Zajeca, Sanjin Španović.

Komentara 1

EJ
ejStef
13:43 01.08.2024.

Za HNL bi ovo trebalo biti dovoljno, no ako odu Petković i/ili Baturina, onda niti približno. Za LP ili EL, ovo nije dovoljno kvalitetan kadar. Od svih pridošlih Pjaca je pojačanje, čini se i Mmaee, treba još nekoga dovesti jer sada neki igraju neprirodne pozicije i ne daju maksimum. A to je ključno za Europu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije