BUNDESLIGA Za prvenstvo će se boriti Hertha i HSV

Olić: Moramo skinuti Šimunića

19.02.2009.
u 21:09

Jedva je dočekao povratak utakmicama. Iako ih Ivica Olić nije ni približno propustio kao Eduardo, nije baš uživao u dvije utakmice Bundeslige zbog kazne koju je morao izdržati. Vratio se u dres HSV-a, a u srijedu navečer postigao je pogodak za svoj klub u šesnaestini finala Kupa Uefe.

NEC nije naša razina

- Lijepo je ponovo zabiti gol, to mi je peti u Kupu Uefe ove sezone - kaže Olić, koji se već danas vratio u Hamburg, pohitao na trening pa potom kući supruzi Natali, sinovima Antoniju i Luki te kćeri Lari.

Lijepo je vratiti se s gostovanja s pobjedom koja donosi mir za uzvratni susret s NEC Nijmegenom.

Šimunića i Viduku zovu u Australiju


Predsjednik nekadašnje australske nogometne lige Matt Tomas pokušava ostvariti ideju da vrsni nogometaši igraju humanitarnu utakmicu kako bi pomogli u otklanjanju posljedica velikog požara.
Australci su kontaktirali s Markom Vidukom, a žele dovesti i Josipa Šimunića za susret Melbourne Knights - Melbourne Victory. (rj)
- Nizozemci ipak nisu na našoj razini. Uostalom, sjećate ih se, Dinamo je igrao s njima u skupini Kupa Uefe i pobijedio - ističe Olić.

Dinamo je pobijedio i stao, a NEC je prošao skupinu i došao do HSV-a.

- Pokušali su oni i sada nešto napraviti, malo su navalili nošeni publikom. Ali, treba im navrijeme zabiti gol, mi smo uspjeli i više nismo imali problema. Da nisu bezveznjaci pokazali su pobjedom nad Pletikosinim Spartakom u Moskvi i kod kuće nad Udinama.

U Nizozemskoj je igrao i Petrić koji sada odrađuje dvije utakmice kazne u Bundesligi, i on je željan nogometa.

- Dobro je igrao, dvaput je asisitrao za pogotke, drugi put meni - rekao je Olić, koji je Petrićevu loptu u prostor lijepo proslijedio u mrežu pobjegavši cijeloj obrani NEC-a.

HSV se sad okreće Bundesligi, borba za prvo mjesto se nastavlja, na vrhu je gužva. Hertha ima bod više od Hoffenheima i HSV-a, dva od Bayerna, četiri od Bayera...

- Da, onaj Joe Šimunić nam je pobjegao, morali bismo ga nekako skinuti s prvoga mjesta - smiješeći se kazao je Olić, no ozbiljniji je postao kad se sjetio da u nedjelju idu u goste Bayeru, vrlo opasnom ove sezone. U rujnu je u Hamburgu domaćin slavio pobjedu 3:2. A Petrića još ovaj vikend neće biti zbog kazne.

- Opasni su, dobro igraju i bilo bi važno ne izgubiti. Naša je sreća što se ne igra u Leverkusenu, već u Düsseldorfu. Doći će deset ili 15 tisuća naših navijača, pa će nam biti lakše. Iako, očito su u formi, svladali su u prošlom kolu Hoffenheim s 4:1.

Dudu je sve zaslužio

Dobro raspoloženi Olić popratio je Eduardov povratak u prvu momčad Arsenala.

- Nisam mogao gledati cijelu utakmicu, samo sam pratio što se događa i vidio golove. Jedino mogu reći: svaka čast, sve je to zaslužio. Vidio sam Dudua u reprezentaciji, bilo je očito da je spreman, željan igre i nedostajali su mu samo ti golovi - zaključio je Olić, koji je u ovoj sezoni postigao 17 golova (šest u Bundesligi, po pet u Njemačkom kupu i Kupu Uefe, jedan za reprezentaciju).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije