POMIRBA Hajduk odledio odnose s kućom hrvatskoga nogometa

Peroš: Nema razloga da Hajduk ne sudjeluje u radu HNS-a

02.03.2009.
u 15:30

Hajdukovo zaleđivanje odnosa s Hrvatskim nogometnim savezom trajalo je samo nekoliko dana. Nakon tematske sjednice izvršnog obora HNS-a i predstavnika Hajduka umjesto leda zasjalo je sunce.

Borci za pravdu
- Zahvalni smo Srebriću koji je na naše traženje brzo reagirao, predsjedniku Markoviću i izvršnom odboru na brzoj sjednici nakon koje više nema razloga da naši odnosi budu zamrznuti - kazao je predsjednik Hajduka Mate Peroš nakon sastanka.

Na druženju je zaključeno da postoji problem u vezi s podjelom osgovornosti sudionika sportskih natjecanja, da se ta odgovornost mora drukčije rasporediti (i na policiju, redare, Udruge navijača)... Radit će se na izmjenama Zakona o sprečavanju nasilja na sporstkim objektima i Zakona o redarstvu.

- Svi članovi Izvršnog odbora dali su podršku, da, i gospodin Mamić. Ovo nije nikakav sukob Dinama i Hajduka, ili nekog drugog, mi ovako želimo zaštiti sve naše klubove. Nema zle krvi, želimo da se tenzije spuste, ja sigurno ne želim sukobe s niti jednim klubom - veli Peroš.

Hajduk je tražio smjene povjerenika za sigurnost Zorana Cvrka i delegata utakmice u Splitu Ante Vučemilovića.

Rasizam i u Maksimiru
- Službeno to nismo tražili, imali smo primjedbe na njihova izvješća na osnovu kojih smo kažnjeni. A prije pet mjeseci, nakon bakljade Dinama, isti delegat je napisao da su uvjeti za utakmicu bili dobri - dodao je Peroš i još jednom pokazao zbog čega su kažnjeni za taj susret, te se ponovo ispričao za rasističko navijanje.

- Tih 20-ak pojedinaca na istočnoj tribini, a ne znamo koji su to navijači, hukalo je i ispričavam se Sammiru. Nažalost, toga ima svugdje, pa nisu li u Maksimiru vikali Hrgoviću - Cigane, zar i to nije rasističko vrijeđanje?

Kako ste surađivali s Mamićem i Brlekovićem s kojima je bilo dosta polemika?

- Diplomatski - rekao je Srebrić umjesto Peroša, a predsjednik Hajduka opetovao da nikakvih sukoba nema. Mamić je zbog korizme šutio. Prava idila.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije