ŽIVCI RADE U obračunima su se našli i Slaven Bilić, Ivica Olić i Mladen Petrić

Šakački obračuni igrača nisu rijetkost

12.02.2009.
u 09:50

Jedan je igrač postao heroj zbog udaranja na nogometnom travnjaku, Zvonimir Boban udaranjem milicajca postao je novi hrvatski ban. No, svi ostali igrači zasluženo su osuđeni za šakačke obračune na terenu. A udaranja ima i nije rijetkost.

Razlog? Visoka napetost, tanki živci, važnost rezultata, ali i provociranje.

Nisu ni naši nogometaši imuni, posljednji su ceh s kaznama platili igrači HSV-a Ivica Olić i Mladen Petrić.

- Taj me igrač prvi udario i vratio sam mu - kaže Olić nakon što je opalio igrača Hoffenheima na pripremama u Španjolskoj. Dobio je Ola kaznu od dvije utakmice zabrane igranja u Bundesligi i na tri prijateljske utakmice.

Petrić je dobio dvije utakmice zabrane, a samo je odgurnuo igrača Karlsruhea. Kako god bilo, dvojica naših igrača još neće u nastavku sezone zajedno igrati.

- Ha-ha, ispada da smo se dogovorili kad će se koji od nas malo odmarati - šali se Olić.

Slaven Bilić kao reprezentativac imao je bliski susret s Nijemcem Ziegeom. Igor Štimac u tunelu Poljuda sukobio se s igračem Mallorce i dobio pet utakmica zabrane nastupa. Ali i današnji igrači sudjeluju u obračunima.

Šimunić se obračunao na treningu sa suigračem u Herthi, Mandžukić, Carlos, Gabrić i J. Buljat međusobno su se potukli na dvoranskom prvenstvu, Hrgović se obračunao s navijačem koji je utrčao u teren.

To je samo djelić obračuna, koje ne treba opravdavati. Ali, mogu se razumjeti jer su velike tenzije, zahtjevi navijača i trenera stalno rastu, pa ponekad puknu kočnice. No, ne samo u nogometu, vidjeli smo i košarkaških i rukometnih okršaja, a posebno su česti hokejaški.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije