Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga A. Starčević

"Stanimirović ne govori istinu, neka ga DORH istraži"

\'unutrasnja... osijek.... 29.01.2008... ministar obrazovanja dragan primorac obisao os jagodnjak... vojislav stanimirovic i milovan lezaja u skolskom dvoristu... snimio marko mrkonjic...\'
Arhiva VL
09.11.2010.
u 20:33

Imamo informacije, objašnjava udruga Dr. Ante Starčević, da je Stanimirović u listopadu 1991. sudjelovao u lišavanju slobode hrvatskog branitelja Marijana Popovića, kojeg su prema njegovu nalogu odveli nepoznati pripadnici paravojske

VINKOVCI - Udruga Dr. Ante Starčević iz Tovarnika, rodnog mjesta Vojislava Stanimirovića, gdje je u jesen 1991. mučeno i ubijeno 68 mještana, dobila je informacije od živih svjedoka o čovjeku koji je s majorom JNA Veselinom Šljivančaninom ušao u podrum među ranjenike vukovarske bolnice.

Postoje opravdane sumnje da je Vojislav Stanimirović kao oficir rezervnog sastava JNA i "šef sanitetske službe za područje zapadnog Srijema", u listopadu 1991. s još nekolicinom pripadnika paravojnih formacija tzv. SAO Krajine počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnog zarobljenika protivno Ženevskoj konvenciji. Kazneno djelo počinili su na štetu ranjenoga hrvatskog branitelja Marijana Popovića iz Tovarnika koji je sudjelovao u obrani Tovarnika - navodi se u priopćenju udruge koju potpisuje Antun Ivanković.

Imamo informacije, objašnjava udruga Dr. Ante Starčević, da je Stanimirović početkom listopada 1991. osobno sudjelovao u lišavanju slobode hrvatskog branitelja, tada 48-godišnjeg Marijana Popovića, kojeg su prema njegovu nalogu odveli nepoznati pripadnici paravojske. Hrvatski branitelj Marijan Popović nakon nekog vremena pronađen je mrtav na njivi izvan Tovarnika.

Ova udruga iz Tovarnika producirala je dokumentarac o tovarničkoj smrti svećenika Ivana Burika, ubijenog u podrumu župnog dvora u Tovarniku početkom listopada 1991., jedinoga ubijenog svećenika u Domovinskom ratu.

Komentara 62

SI
sinaj
18:12 11.11.2010.

Stanimirovićeva izjava je samo prvi od mnogobrojnih plodova koji će uslijediti nakon Tadićeva \'\'povijesnog\'\' posjeta Vukovaru. Isprika za retardirane...

Avatar Idler 3
Idler 3
21:59 09.11.2010.

@kurcula....a i ta ista ustaška ideologija počela se radikalizirati tek 30-ih godina proteklog stoljeća prvenstveno pod utjecajem i Franka ali i Kvaternika mlađeg...ali ah...kud ja idem Srbi pojašnjavat, on zna >:-))

OB
-obrisani-
21:22 09.11.2010.

A kakva je banana bio Ante Starčević? Da li bi neka udruženja u Hrvatskoj trebalo da nose njegovo ime ako se želi mir i suživot sa Srbima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije