proslava života?

U Izraelu održano natjecanje za Miss Holokausta

miss holokausta,hava hershkovitz (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
29.06.2012.
u 23:41

Pobijedila je 79-godišnja Hava Hershkovitz, koja je zbog progona Židova 1941. godine morala napustiti svoju Rumunjsku

Četrenaestero žena u dobi od 74 do 97 godina sudjelovalo je jučer u natjecanju za Miss Holokausta, koje je održano u Haifi u Izraelu, prenosi BBC. Odlukom četveročlanog žirija pobijedila je 79-godišnja Hava Hershkovitz, koja je zbog progona Židova 1941. godine morala napustiti svoju Rumunjsku. U logoru je provela tri godine, a nakon rata je došla u Izrael.

Četrnaestero finalistica izabrano je iz 500 prijava na temelju osobnih priča o preživljavanju te kasnijeg doprinosa lokalnim zajednicama u Izraleu. Organizatori kažu kako je izgled imao samo 10 posto važnosti pri izboru finalistica.

Natjecanje, u sklopu kojega su žene koje su preživjele Holokaust podijelile svjedočanstva o svojim osobnim tragedijama, organizirala je udruga Prijateljska ruka pomoći, čiji direktor Shimon Sabag tvrdi da je riječ o proslavi života. Međutim, natjecanje je, očekivano, naišlo i na kritike zbog neprikladnosti.

- Zalažem se za obogaćivanje života, ali jednokratno paradiranje u lijepoj odjeći neće njihove živote učiniti ništa smislenijiima - rekla je predsjednica izraelske krovne udruge žrtava Holokausta Collete Avital.

Komentara 12

OB
-obrisani-
06:27 30.06.2012.

....parada ponosa gayeva i silovanih žrtava ....pa to je i bio prijedlog pusičke...

DO
doktorica
08:42 30.06.2012.

to je nepoštovanje prema žrtvama Holokausta...

OB
-obrisani-
23:53 29.06.2012.

holoca$h.......cekajte da pogledam ,imaju li Ukrajinci natjecaj za miss Holodomora kad je 9 milijuna umoreno u MIRU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije