od 40 do 60 eura

Vinkovci pripremili uskrsnice za svoje umirovljenike. Bit će stotinjak kuna više nego prošle godine

Foto: Branimir Bradarić
1/3
14.03.2023.
u 09:32

Ovom prilikom podigli smo i cenzus na 400 eura ili 3.000 kuna što je za 500 kuna više u odnosu na prošlu godinu, a čime smo osigurali da još veći broj naših umirovljenika dobije uskrsnice. Ovo je jedan mali znak pažnje kojim želimo našim umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine uljepšati blagdane i poručiti im da mislimo na njih, a siguran sam kako ćemo nastaviti u ovom ritmu podizanja, kako cenzusa tako i iznosa samih uskrsnica – rekao je Josip Romić.

Prema najavama iz Grada Vinkovaca preko tri i pol tisuće vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine dobit će uskrsnice i to uz povećan iznos u odnosu na 2022. godinu. Naime, Grad Vinkovci i ove godine nastoji korisnicima osobne invalidnine i umirovljenicima s najnižim primanjima uljepšati uskršnje blagdane pa će tako, ovisno o visini primanja, umirovljenici dobiti uskrsnice u iznosu od 40 do 60 eura.

- Na prijedlog gradonačelnika, uz povećanje iznosa samih uskrsnica, ovom prilikom podigli smo i cenzus na 400 eura ili 3.000 kuna što je za 500 kuna više u odnosu na prošlu godinu, a čime smo osigurali da još veći broj naših umirovljenika dobije uskrsnice. Ovo je jedan mali znak pažnje kojim želimo našim umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine uljepšati blagdane i poručiti im da mislimo na njih, a siguran sam kako ćemo nastaviti u ovom ritmu podizanja, kako cenzusa tako i iznosa samih uskrsnica – rekao je nakon sjednice Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.

Predsjednik Odbora Marinko Lukenda pohvalio je odluku o višim iznosima i cenzusima uskrsnica, napomenuvši kako je za ovu godinu za uskrsnice i božićnice osigurano gotovo 174 tisuće eura. - Umirovljenici s mirovinama do 270 eura dobit će iznos od 60 eura, a umirovljenici s mirovinama od 270 do 400 eura i korisnici osobne invalidnine iznos od 40 eura, što je za stotinjak kuna više u odnosu na prošlu godinu. U odnosu na prošlu godinu viši su i sami iznosi mirovina i cenzus i to je ono najvažnije u ovoj priči. Iako su rasli i životni troškovi, vjerujem kako će ovo obradovati umirovljenike jer svaka dodatna kuna uvijek dobro dođe – kazao je Lukenda. Najavio je i ovogodišnje odlaske vinkovačkih umirovljenika u Bizovačke toplice pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca.

VIDEO: Nijemci zgroženi rastom cijena: 'Čak je i u Hrvatskoj život bolji'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije