SJAJNA PREDSTAVA

Dinamo srušio Šahtar, briljirala plava mladost i povratnik u momčad, na tribinama brojna poznata lica

Zagreb: Utakmica u sklopu nogometnih priprema, GNK Dinamo - FC Shakhtar Donetsk
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/10
26.07.2024.
u 21:52

Nova utakmica Dinama i Šahtara igra se u subotu na glavnom maksimirskom travnjaku od 19 sati, za očekivati je i udarne postave ova dva kluba, pa ćemo vidjeti što je u toj 'generalnoj probi' za početak sezone složiti Sergej Jakirović

Dinamo i Šahtar odigrali su pripremnu utakmicu na stadionu Hitrec-Kacian, a slavio je hrvatski prvak nad ukrajinskim s 1:0, jedini pogodak postigao je mladi Tomas Baković u 67. minuti. Bio je to susret kombiniranih momčad, pa je tako Sergej Jakirović na travnjak poslao sastav: Zagorac - Mikić, Bernauer, Torrente, Ogiwara - Vrbančić, Pavić, Baković - Kačavenda, Kulenović, Horvat, a još su igrali Filipović, Jakirović, Zebić, Šunta, Miljak, Perković i Ćutuk

Dakle, puno mladih igrača koji su se dobro nosili s ipak jačim sastavom Šahtara. Gosti su utakmicu i otvorili velikom prilikom, ali im je Dinamo znao uzvratiti. Ukrajinski sastav kojeg vodi Marino Pušić, a pomoćnik mu je Mario Stanić dvaput je pogodio vratnicu, vratari Zagorac i Filipović skinuli su nekoliko 'zicera', probleme obrani Dinama radio je Vinicius, no nije uspio poentirati nakon što bi provozao obranu plavih. Napomenimo da je za Šahtar igrao nekadašnji igrač Dinama Bartol Franjić koji je odnedavno igrač Šahtara.

Imali su i plavi svojih prilika, Horvat je bio u čistoj situaciji, Vrbančićev udarac obranio je netko na crti. No, bila je to dobra utakmica za trenere, utakmica u kojoj se ritam dizao pa padao, ali treneri su mogli vidjeti dosta toga od svojih igrača, kako dobre, tako i lošije strane. Kad su se plavi spasili, uspjeli su poentirati iz kontranapada, Kačavenda i Kulenović izborili su se za loptu, Kačavenda je krenuo prema vratima i onda odigrao za Bakovića koji je s 12, 13 metara neobranjivo pogodio.

Na Hitrec-Kacianu okupilo se zanimljivo nogometno društvo, došli su gotovo svi igrači prve momčadi, kako Dinama, tako i Šahtara, na tribina je sportski direktor Šahtara Darijo Srna gledao većinu susreta sa sportskim direktorom plavih Markom Marićem, bio je tu predsjednik plavih Velimir Zajec, bivši igrači plavih Ivan Kelava, Jerko Leko i Ivan Cvjetković, nezaobilazni Zorislav Srebrić...

Nova utakmica Dinama i Šahtara igra se u subotu na glavnom maksimirskom travnjaku od 19 sati, za očekivati je i udarne postave ova dva kluba, pa ćemo vidjeti što je u toj 'generalnoj probi' za početak sezone složiti Sergej Jakirović, ali s obzirom na one koji su igrali danas, sastav je prilično jasan. U njemu neće biti Frana Brodića koji je preselio u mađarski Ujpest.

Ključne riječi

Komentara 2

EJ
ejStef
06:52 27.07.2024.

Ogiwara bi trebao biti dio prve ekipe, a ne da PG mora igrati na lijevoj strani. PG je bolji od Ritovskog na desnom beku, onda ostaje Ogiwara na lijevom... Slično se radi i s Pjacom koji se uništava na desnom krilu, gdje će možda odigrati korektno, dok bi na lijevom mogao raditi razliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije