DVD / VHS

Razvedi me, zavedi me

dvd-razvedi-txt.jpg
import
10.06.2004.
u 11:42

Intolerable Cruelty, romantična komedija, 100 min., SAD, 2003.; Universal/Blitz; R: Joel Coen; G: George Clooney, Catherine Zeta-Jones, Edward Herrmann, Geoffrey Rush, Paul Adelstein, Richard Jenkins, Cedrioc the Entertainer, Tom Aldredge

Prigovori da su se filmom o zaljubljivanju nenadmašnog brakorazvodnog odvjetnika i ljepotice koja lovi bogate Coenovi odveć uklopili u srednju struju čine se površnim, jer film obiluje tipično coenovskim inteligentno-šašavim idejama i apsurdnim diverzijama, samo što se one pojavljuju u ponešto prigušenijem obliku koji im, u osnovi, ne oduzima nimalo karakteristične ubojitosti.

Uostalom, kad o filmu ne bismo razmišljali kao o radu braće Coen, teško bi bilo ne primijetiti da je riječ o djelu koje kvalitetom, duhovitošću, ironičnošću, ritmom i smislenošću uvelike odskače od većine bezvoljno napravljenih poluproizvoda kakve nam Hollywood plasira pod oznakom zabavna romantična komedija.

DVD: U 20 minuta prevedenih dodataka ponuđena su dva pristojna promo-dokumentarca i nekoliko smiješnih grešaka sa snimanja. (J. H.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije