Dani satire

Smijeh s Dana satire ove se godine mora čuti do Mirogoja

Duško Ljuština i Hrvoje Ivanković
Goran Jakuš/PIXSELL
31.05.2011.
u 15:04

Očekuje se da će najviše interesa privući predstava "Otac na službenom putu" Ateljea 212 iz Beograda, u režiji Olivera Frljića, ali i "Hamlet u selu Mrduša Donja" Ive Brešana u izvedbi Narodnog pozorišta iz Sarajeva

– U zadnjem intervjuu Fadil Hadžić mi je rekao kako osjeća da su mu Prevaranti zadnji komad koji je napisao, ali kako se nada da će se njegove komedije igrati i nakon njegove smrti, kako će se publika i dalje smijati, a on će to čuti na Mirogoju – rekao je Hrvoje Ivanković, izbornik ovogodišnjih Dana satire, na jučerašnjem predstavljanju programa. I, naravno, dodao kako je siguran da će Fadil Hadžić čuti smijeh iz kazališta Kerempuh.

Njegovi Prevaranti u petak 3. lipnja otvaraju 35. dane satire, koji će trajati do 19. lipnja i koji su potpuno posvećeni sjećanju na velikog komediografa i, kako je rekao Duško Ljuština, ravnatelj Kerempuha, oca Kerempuha i Dana satire Fadila Hadžića.

Ivanković je izabrao 13 predstava: pet iz zagrebačkih kazališta, pet iz ostalih hrvatskih kazališta i šest iz kazališta iz regije. Očekuje se da će najviše interesa privući predstava "Otac na službenom putu" (14. lipnja) Ateljea 212 iz Beograda, u režiji Olivera Frljića, ali i "Hamlet u selu Mrduša Donja" (15. lipnja) Ive Brešana u izvedbi Narodnog pozorišta iz Sarajeva. Svima dobro znana priča te komedije smještena je u sadašnjost Bosne te je predstava i podnaslovljena “Hamlet zna što narod ne zna”.

O pobjednicima Dana satire odlučuje žiri: Helena Buljan, glumica i profesorica na ADU, Saša Broz, redateljica, i Bojana Radović, urednica kulture Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije