OLD FIRM

Celtic bodom u Old Firmu zadržao prednost

15.02.2009.
u 15:52

Veliki derbi, jedan od najvećih u svijetu nogometa, onaj između Celtica i Rangersa u škotskom prvenstvu završio je bez pobjednika i bez pogodaka. Nogomet u tom Old Firm derbiju baš i nije bio lijep, igralo se tvrdo, ali i čvrsto. Uostalom, tako je u susretima Old Firm derbija i uobičajeno. Već na otvaranju je bilo teško spojiti dva dodavanja a da između toga ne bude uklizavanja ili prekrašaja. Mogao je sudac mnogo puta vaditi kartone, pomislili smo da ih je zaboravio u svlačionici, no onda je ipak u 36. minuti odlučio pokazati da ih ima.

Celtic je u 291. Old Firm ušao s prvog mjesta, s dva boda više od Rangersa. I isto je odstojanje ostalo nakon jučerašnjeg sraza, koji je gledalo 58.766 gledatelja. Celtic je više pokušavao, no nije uspijevao probiti defenzivnu momčad Rangersa. Gosti su uglavnom stalno imali osam ili devet igrača iza lopte i blok je bio vrlo kompaktan.

Za tako veliku utakmicu, bez obzira na važnost bodova, ipak je premalo za jedno poluvrijeme vidjeti jednu jedinu priliku za pogodak (imao ju je Celticov igrač McDonald). Prikazanom igrom zacijelo nije bio zadovoljan ni Roy Keane, nekadašnji igrač Celtica i Manchester Uniteda, kao ni pjevač Rod Stewart koji su pohodili tribine i bodrili domaćine u ovom derbiju koji je više od nogometa.

Ni nastavak nije ponudio ništa bolji nogomet.

- Nisamo baš u najboljoj formi, ali i dalje imamo dva boda prednosti, a ipak jednu utakmicu do kraja prvenstva manje - nudio je umjereni optimizam trener Celtica Gordon Strachan.

Škotski Premiership, 25. kolo:
Celtic - Glasgow Rangers 0:0

Redoslijed: 1. Celtic 56, 2. Glasgow Rangers 54, 3. Hearts 41, 4. Dundee Utd. 39, 5. Aberdeen 37...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije