AFERA U BIH

Ćirin kapetan Spahić namještao utakmice

Autori: Robert Junaci, Ante Buškulić
14.02.2009.
u 08:24

Kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić stavljen je na listu prelazaka moskovskog Lokomotiva, a glavni je razlog za to namještanje utakmice. Naime, Spahić je bio glavni lik jesenske afere u ruskom prvenstvu, u kojemu je Himki iznenađujuće svladao Lokomotiv u Moskvi s 2:0.

U toj završnici prvenstva Himki se borio za ostanak, a pri jednom pogotku Spahić kao da se izmaknuo suparničkom napadaču, uopće se nije borio za loptu i sa svih je strana počela paljba po igraču. A presudio mu je tadašnji suigrač Sergej Gurjenko, sada igrač Dinama iz Minska, koji je potvrdio da je Spahić prodao utakmicu!

- Takav nam igrač ne treba u momčadi! - naglasio je predsjednik Lokomotiva.

Emira i inače, prenose nam ruski novinari, prati glas nečasnog igrača, uz kojeg su slične stvari vezivane i dok je igrao u Torpedu i Šinjiku, kamo je došao 2004. iz Zagreba nakon dvije i pol godine provedene s pjesnicima. Navodno je zbog toga čak i Oleg Romancev zanemario njegove igračke kvalitete i nije ga angažirao u moskovskom Dinamu.

- Ne vjerujem u to, Spahić je pošten momak. Imao je neke nesporazume s klubom, želio je otići, nisu mu dali, ali lažu da je namještao utakmice. Emir je častan čovjek i sportaš, ne bi on to nikad napravio - rekao je izbornik Miroslav Blažević, ne dvojeći da će Spahić ostati kapetan.

Naravno, bude li našao novi klub i igrao.

I premda ga u Rusiji prati loš glas, prvi se kao novi poslodavac javio klub Krilja Sovjetov, koji ga želi na provjeru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije