Čile - ŠPANJOLSKA 1:2 ŠVICARSKA - HONDURAS 0:0

Furija i Čile idu skupa u 2. krug

Čile - Španjolska (1)
Foto: Pixsell
1/13
25.06.2010.
u 22:33

U utakmici gdje je rezultat svima odgovarao, Čile i Španjolci čekali su da sudac označi kraj i potvrdi njihov prolaz u sljedeći krug.

Španjolci su već u prvom poluvremenu zdrobili Čileance i u velikom stilu ušli u osminu finala gdje ih čekaju Portugalci. Sve je bilo gotovo za 40-ak minuta u kojima je Furija došla do dva pogotka razlike, a Čile je ostao s igračem manje.

Meksikanci se osramotili

Španjolci su do vodstva opasno živjeli jer je Čileanac Gonzalez zapucao veliku prigodu, a onda je vratar Bravo napravio neoprostivu pogrešku. Istrčao je s vrata na 30-ak metara od gola, a Villa je plasirao loptu u nebranjenu mrežu.

Čileanac Beuasejour imao je zicer za 1:1, ali Pique je sjajno blokirao njegov šut. A odmah nakon toga potpuni slom Južnoamerikanaca: kontra Španjolaca iz koje Iniesta zabija za 2:0, a meksički sudac sasvim nepotrebno daje drugi, isključujući žuti karton Estradi. Ovo zaista nije bio dan meksičkih sudaca na SP-u: Rodriguez u Pretoriji i Archundia u Durbanu osramotili su se.

Istodobno, Švicarci, predvođeni velikim strategom Hitzfeldom, nisu uspjeli slomiti otpor žilavih Hondurašana. Tako alpska senzacija iz prvog kruga, pobjednici nad Španjolcima, ide kući, što je i pravedno. Njihova nogometna dekadencija i ne zaslužuje biti među 16 najboljih na svijetu.

Španjolci su treća reprezentacija u povijesti SP-a, nakon SR Njemačke 1982. i Meksika 1994., koja je nakon poraza u prvoj utakmici osvojila prvo mjesto u skupini, a David Villa prvi je Španjolac sa 10 pogodaka na velikim natjecanjima. Sinoć je zabio svoj 41. gol za Furiju, a rekorder Raul ima 44.

Cesc hvali Amerikance

Zanimljivo, španjolski vezist Cesc Fabregas tvrdi da su jedni od favorita ovoga natjecanja – Amerikanci.

– Oni imaju odličnu momčad. Mi smo to osjetili prošle godine, kada su nas pobijedili u polufinalu Kupa konfederacija. Imaju pravi momčadski duh. Nikada se ne predaju. Mogu daleko na SP-u. U osmini finala ih čeka Gana, a onda možda Urugvaj u četvrtfinalu. Vidim ih u polufinalu – kazao je Fabregas.

Skupina H, 3. kolo:

Čile - Španjolska 1:2,

0:1 Villa (24), 0:2 Iniesta (37, Villa), 1:2 Millar (47)

Igrač utakmice: David Villa

Švicarska - Honduras 0:0.

Poredak:

1. Španjolska 6, 2. Čile 6 (3. Švicarska 4, 4. Honduras 1).

Parovi osmine finala Svjetskog prvenstva iz skupina G i H:

Brazil - Čile (28. lipnja),

Španjolska - Portugal (29. lipnja). Vecernji.hr

Komentara 8

10
101lakeoswego
08:28 26.06.2010.

hehehehehe svicarci su sve sposrali kaj se dalo posrati, osvetilo im se lako cemo

OB
-obrisani-
12:11 26.06.2010.

Slovenci slavimo naše nogometne junake iako smo ispali sa World Cupa a Hrvati slave početak turistične sezone i činjenicu da na World Cupu nisu primili ni jednog gola i imali sreče da nisu trebali igralli sa Englezima..

MI
mirUsvijetu
00:17 26.06.2010.

Točno tako, Tommyyy. To b itrebalo kazniti. Optuživati ih za nešto posve normalno. Zašto bi napdali, ako im rezultat paše. Nitko na kraju SP ne gleda tko je kako igrao, nego tko je pobjeđivao. Bili bi ludi da su napadali, pa primili gol iz kontre...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije