IO HNS Stjepan Djedović novi povjerenik za suđenje

I Bebeku upute da zbog izgreda prekine derbi

17.02.2009.
u 17:19

Stjepan Djedović novi je povjerenik za suđenje Hrvatskoga nogometnog saveza i taj će posao raditi do kraja sezone. Odlučeno je to na sjednici Izvršnoga odbora.

- Danas ću odrediti suce za prvo kolo nastavka prvenstva - kaže Djedović, no glede suca koji će u najveću vatru, koji će suditi veliki derbi Hajduk - Dinamo, nije dvojio.

- Cijela Hrvatska već se opredijelila za Bebeka, pa nisam ja pametniji od svih, tako da će suditi Ivan Bebek - ističe Djedović, koji se ne boji svoga posla.

HNS u plusu


Prošle godine HNS je odlično poslovao. Planiran je prihod od 145 milijuna kuna, a ostvaren od 177,667.748 kuna. Porasli su i rashodi, planirana su 104 milijuna kuna, a potrošeno je 120,559.551 kuna.
- Od dobiti živjet ćemo ove godine jer nema velikih natjecanja, a dio ćemo dati za kamp u Tuhelju - kaže Srebrić.

Uostalom, vodstvo HNS-a ocijenilo je suđenje u prvom dijelu prvenstva dobrim, pa i vrlo dobrim, uz tek pokoje loše suđenje.

Sucima je važno da im Izvršni odbor šalje preporuku da moraju primijeniti sve propisane mjere, pa tako u slučaju izgreda prekidati igru, ali i prekinuti utakmicu bude li potrebno. Te će se preporuke držati i Bebek u Splitu.

- Te se mjere moraju primjenjivati da bi se poboljšalo stanje na našim stadionima - objasnio je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Razgovaralo se i o Ligi 16, čak se javila i ideja da se odgodi njezin početak, ali nije prošla.
- Sve ovisi o licenciranju. Za Uefinu licenciju prijavilo se 11 klubova, za prvoligašku 20, a za drugoligašku 28 klubova. Ne bude li 16 licencija za prvu ligu, igrat će se liga 12. A bude li i 15 licencija, ostaje liga 12 - kaže Srebrić.

Problem je što je rok ranije, 1. svibnja, pa bi neki klubovi koji ne dobiju licenciju, mogli “tankirati” u završnici prvenstva.
- Ne bojim se neregularnosti - ističe Srebrić.

Utakmica reprezentacije u ožujku u Libiji još nije potvrđena.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije