MARKETING I NOGOMET Reprezentativci odradili posao za Savez

Igračima ni lipe za snimanje reklama

14.02.2009.
u 12:35

Naši nogometaši završili su još jednu seriju snimanja reklama. Reprezentativci su se ovaj put vratili nekoliko desetljeća unazad, nabacili su frizure “fudbalerke”, navukli trenirke “svilke” živopisnih boja, nabili perike na glave. Plesali su, glumatali i već na fotografijama izazvali salve smijeha.

Ovaj put žrtve su bili Rakitić, Eduardo, Modrić, Šimunić, Pletikosa i Asanović. Bili su planirani i Ćorluka i Srna, no ovaj su put izostali. Navedeni su dečki odradili svoj posao.

Slično i u Schalkeu
- Nije bilo baš lako, cijelo poslijepodne proveo sam na snimanju, ali što se može, valjda mora biti tako - pričao je Ivan Rakitić i zapitao se koliko traje snimanje igranog filma ako je reklama, koja će na ekranu trajati nekoliko sekundi, snimana cijelo poslijepodne.

Igrači koji su bili podvrgnuti “torturi” i koji će nasmijavati našu javnost za to nisu dobili (i neće dobiti) ništa.

- Došao sam na okupljanje reprezentacije praznih džepova i otišao praznih džepova - kaže Rakitić.

Dobro, nije baš došao praznih džepova, Ivan ima dobar ugovor u Schalkeu.

- Nije problem odazvati se, glasnogovornik Gavran mi je rekao da dođem, da imamo tu sponzorsku obvezu. Znam da savezu tako treba pomoći - dodao je Ivan Rakitić, koji privatne reklame nije snimao, ali nada se da hoće.

- U klubu sam također imao obveza prema sponzorima kluba i nešto sam snimao, a ako je netko zainteresiran za mene za privatne reklame, nemam ništa protiv - zaključio je Ivan.

Reprezentativci su već tako snimali i u Splitu prije godinu dana i smrznuli se u dresovima na buri na Prokurativama, snimali su i prije utakmice sa Škotskom i zbog toga zakasnili na okupljanje u Glasgowu.

Sadašnji igrači baš i nisu imali previše samostalnih reklamnih akcija. Doduše, Ćorluka je sudjelovao u jednoj akciji u kojoj se javno brijao.

Ćiro i Robi za Večernjak
No, Dado Pršo, bivši napadač, reklamirao je jednu vodu, a bivši vatreni više su i tako naplaćivali svoje ime. Slaven Bilić reklamirao je kultne tenisice, bezalkoholno piće, jednu kreditnu karticu.

Ćiro Blažević toliko je popularan da je sudjelovao u brojnim reklamama, pa tako i u reklami za naš list, zajedno s Robertom Prosinečkim, kada su bili kolumnisti Večernjaka.

Prosinečki je napravio i inozemnu karijeru. Prvo je reklamirao u bivšoj državi čarape hodajući bos po cesti u ulazeći u autobus. U Španjolskoj je reklamirao jednog proizvođača automobila i parfem, a u posljednje vrijeme kod nas reklamira sportsku kladionicu. I kaže da od reklama nije zaradio ogromne svote novca poput, primjerice, Beckhama.

Današnji nogometaši uglavnom snimaju reklame za savez i klubove. No, zacijelo će biti ponuda kojima će moći dodatno zaraditi. Face poput Beckhama, koji je veliki marketinški projekt, teško će postati, ali u hrvatskim okvirima mogli bi biti magnet.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije