KILLER Nakon starta Schmitza, naš je nogometaš imao sreće i dobro da je prošao bez ozljeda

Klasnić: Ušao mi je kao Wiese Oliću

16.02.2009.
u 08:49

Ivanu Klasniću sjajno je krenulo. Razočarenje nakon što nije pozvan u reprezentaciju kao da je splasnulo. Jer, dobra partija protiv PSG-a, a sad i pogodak na gostovanju kod Valenciennesa popravili su mu raspoloženje.

‘High kick’ na Ivana

- I dalje je borba, ali je ipak dobro što nismo izgubili na tom gostovanju. Sad će slijedeće utakmice odrediti put kojim će Nantes krenuti u završnicu prvenstva. Igramo dvije zaredom kod kuće, protiv Genoblea i St. Ettiennea, to bismo trebali dobiti. Ka bi u slijedeće četiri utakmice zabilježili tri pobjede bilo bi super - analizirao je mogućnosti svog Nantesa Ivan Klasnić.

U toj subotnjoj utakmici Ivan je zabio za 1:1, ali je zamalo i nastradao. Suparnički igrač, koji je bio i strijelac, Rafael Schmitz opasno je startao na našeg nogometaša.

- Kopačkom mi je išao ravno u lice. Sjećate se kako je u Njemačkoj golman Wiese ušao Ivici Oliću? E, to je tako izgledalo. Srećom, nije mi ništa, ali moglo je biti svašta.

Jeste li mu vratili?

- Ma nisam, bilo pa prošlo, iako ne bi škodilo da je čovjek malo oprezniji. Ali, velim, borba je to.

Nantes se ove sezone vratio u prvu ligu, jesu li ušli s ambicijama većima od ostanka u prvoligaškom društvu?

- Sigurno jesu, ali nije lako, sad smo na toj prekretnici gdje bismo mogli napraviti pomak prema gore.

Bilo je govora da ćete možda otići iz kluba?

- Priča je bilo, selilo me se u razne klubove. No, imam četverogodišnji ugovor i s te sam strane miran. A ipak ću ja odlučiti hoću li i kamo ići - miran je Ivan.

Pa, hoćete li?

- Ne znam, vidjet ćemo kako će se sve razvijati. Sad sam zadovoljan, igram i to dosta dobro. Momčad je počela bolje igrati. Daj Bože da do kraja ova sezona bude dobra, sve bi bilo ljepše.

O reprezentaciji ni riječ

O reprezentaciji nije želio govoriti, dovoljan je to dokaz da ima gorak okus jer ga Slaven Bilić nije pozvao za utakmicu s Rumunjskom. Iako je izbornik rekao da Klasnića ne treba provjeravati, da je on nogometna veličina i klasa.

Bilić je sam Ivanu rekao da neće biti pozvan. Jeste li se čuli nakon utakmice u Bukureštu?

- Nismo - kratko je kazao naš napadač nakon što je odradio jučerašnji jutarnji trening.

Nadate li se da ćete dobiti poziv za travanjski susret u Andori?

- Ne znam i ne želim o tome govoriti - odlučan je i ‘zakopčan’ Ivan.

No, nije ‘zakopčan’ kad je humanost u pitanju. Sam je ponudio pomoć Ivanu Pešiću, našem mladom rukometašu koji je izgubio bubreg. Klasnić zna sve o takvim problemima ispreman je uskočiti, ponudio je svoje njemačke liječnike, ponuio je i svoj broj telefona da ga Pešić, treba li bilo što, slobodno nazove. Lijepo je čuti da postoje prave ljudske duše, ali i da je Klasnićevo zdravlje sad pravo.

- Sve je super, redovno idem na preglede i nemam problema.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije