UOČI DERBIJA Branič plavih zadovoljan maksimirskim uvjetima i pripremama za nedjeljni derbi

Kovač: To je utakmica, a ne sukob Splita i Zagreba

18.02.2009.
u 13:01

Robert Kovač ponudio je mirnije viđenje derbija. Za hrvatsku reprezentaciju i njemačke klubove odigrao je mnogo velikih i važnih utakmica, a u dane kada raste napetost uoči susreta između Hajduka i Dinama u Poljudu, smiruje strasti.

- U Njemačkoj se puno piše o derbijima, ali ni približno kao u Hrvatskoj. Sad ovdje postoje samo dva naša kluba - kaže Robert Kovač, zimsko pojačanje Dinama.

Ne zna što zapravo može očekivati u Poljudu.

- Prvi put igrat ću u hrvatskom derbiju, znam da će ozračje biti užareno, da će ta utakmica biti na razini najboljih europskih derbija. I samo želim da bude red na tribinama, pa ipak je to samo nogomet, ne radi se ni o kakvoj odbojnosti između Splita i Zagreba.

Mlađi Kovač vjeruje da se dobro uklopio u momčad, a o igračima Hajduka ne zna previše.

- Poznajem igrače iz reprezentacije, Kalinića, Šerića, Vejića, Rossu, dobri su i provjereni. Kalinić je mlad i napravit će karijeru. Da nije dobar, ne bi bio u reprezentaciji. No, poznajem ga s treninga, a utakmice su nešto sasvim drugo, ne znam njegova kretanja. Ali, analizirat ćemo ih i sve ćemo znati.


Video: M. Kuman

Uvjeren je da u derbiju neće biti odlučeno o prvaku.

- Bi li bod bio dobar vidjet ćemo nakon utakmice, ovisno o tome kako se bude kretao rezultat. Ali, derbi neće značiti i kraj prvenstva, puno je još utakmica, obično su odlučujući tzv. mali susreti - kaže Kovač, koji vjeruje da su Dinamova prednost iskusniji igrači koji su igrali u boljim klubovima.

Što kaže brat Niko?

- On je više za Hajduk, ali zbog mene je sad za plave.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije