POLUFINALE PEKINGA

Ljubičić je namučio i Ferrera, ali do finala nije došao

Ljubičić Đoković (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
09.10.2010.
u 16:13

Ivan je spasio dvije meč-lopte, no nakon dva sata i 25 minuta Španjolac je otišao u finale u kojem igra s Novakom Đokovićem.

Odličan je turnir u Pekingu odigrao Ivan Ljubičić i samo nijanse dijelile su ga od finala ovog jakog turnira. Redom su pali Dolgopolov, Južni (sedmi nositelj) i Murrey (drugi nositelj) da bi u polufinalu naš tenisač igrao s Davidom Ferrerom. No, nakon dva sata i 25 minuta ipak je slavio Španjolac, koji će tako u nedjelju u finalu igrati protiv Novaka Đokovića.

Ljubičić je igrao vrlo dobro, a nakon 6:4 poraza u prvome setu, u drugom je uzvratio istom mjerom. U odlučujućem setu Ljubičić je uspio jednom vratiti izgubljeni servis, no onda je na 4:4 ponovno izgubio svoj servis.

Ferrer je servirao za meč, Ljubičić je spasio dvije meč-lopte, a treću nije uspio, pa ja 6:4, 4:6, 6:4 u finale otišao David Ferrer.

Ključ Ferrerove pobjede je možda u nešto boljoj igri na svoj drugi servis, u ostalim statističkim detaljima bili su prilično izjednačeni.

U prvom polufinalnom susretu mnogo je lakši posao imao Đoković, za sat i 27 minuta pobijedio je visokog Johna Isnera, koji je imao samo sedam as servisa. Đoković je u finale ušao pobjedom 7:6(2), 6:2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije