eksplodirao plin

Bruxelles: Eksplozija plina srušila tri kuće, najmanje dvoje poginulo

belgija, eksplozija (1)
Foto: AFP
1/4
26.09.2010.
u 13:50

Iako se u početku posumnjalo i na mogućnost da su umiješani i teroristički prsti, vatrogasci su uvjereni da je eksplodirao plin.

Snažna eksplozija srušila je u noći na nedjelju tri kuće nedaleko od bruxelleskoga Sjevernoga kolodvora. Dva su stanara na licu mjesta poginula, jedna se osoba vodi kao nestala, a 17 ih je smješteno u bolnice, od kojih su neki, prema VRT Nieuwsu, “u groznome stanju”.

Iako se u početku posumnjalo i na mogućnost da su umiješani i teroristički prsti, odnosno da je riječ o preranoj detonaciji “bombe u izradi” – naime, taj je dio bruxelleske općine Schaerbeek nastanjen mahom sjevernoafričkim useljenicima, među kojima se, sumnja se, skriva i ćelija Al-Qaide – vatrogasci su uvjereni da je eksplodirao plin. Mjesni distributer plina, pak, kaže da je “prerano reći” da je eksploziju skrivilo curenje iz plinske mreže.

Okolno je stanovništvo odmah nakon eksplozije evakuirano, ali ta je mjera predostrožnosti u nedjelju prijepodne ukinuta.

U siječnju je u rušenju zgrade prouzročenome eksplozijom plina u belgijskome gradu Liegeu na licu mjesta poginulo sedam, a ranjeno dvadesetak ljudi.

Komentara 4

Avatar morski covik 1
morski covik 1
16:37 26.09.2010.

Jel\' tko iz kradezeja bija u te dvi kuce?

OB
-obrisani-
14:42 26.09.2010.

Ma kakav plin - lud ko vjeruje u te teorije zavjere ZNA SE - Al - Qaida

UK
Ugo Kajvez
18:07 26.09.2010.

Ja se kladim na netrpeljivosti među flamenaca i valonaca ...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije