NEOBIČNA POMOĆ

Harry Potter utjeha u zadnjim danima

30.12.2002.
u 00:00

Slavna spisateljica Joanne K. Rowling, autorica popularnog Harryja Pottera, pročitala je svoj najnoviji, još neobjavljeni nastavak pustolovine mladog čarobnjaka djevojčici koja boluje od neuroblastomije, najagresivnijeg oblika dječjeg raka. J. K. Rowling i sama majka osmogodišnje djevojčice, s Catie Hock se počela svakodnevno dopisivati kada je od svojih izdavača doznala za njezine zdravstvene probleme te ju je pratila sve do smrti.

Osim pomoći spisateljica je bolesnoj djevojčici pričala o novim junacima koji dolaze te od nje tražila i neke savjete kako bi novonastala prića bila što zanimljivija. Nakon proširenja bolesti spisateljica je djevojčicu počela svaki dan i zvati telefonom. Prateći razvitak bolesti te muke kroz koje je mala Catie prolazila Rowling je kazala kako je to prijateljstvo na nju ostavilo neizbrisiv trag, dok je sama djevojčica pokazala da je hrabrija od Harryja Pottera.

Catie je bila na kraju treće knjige Harryja Pottera ("Zatvorenici Askabana") kada su liječnici otkrili da boluje od raka te joj predvidjeli još samo nekoliko tjedana života. Majka umrle djevojčice kazala je novinarima kako je spisateljica bolesnu djevojčicu nazvala u najtežim trenucima.

- Catie, koja je svakodnevno trpjela teške bolove, mirno bi ležala na krevetu slušajući preko telefona najnovije zgode Harryja Pottera, a na njezinu licu bi se pojavio i smiješak. Nikada je neću zaboraviti niti ću joj se moći odužiti jer nam je podarila nešto najljepše što je moja djevojčica u tom trenutku mogla dobiti - kazala je majka Gina. (V. M., agencije)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije