Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDE SLJEDEĆIH 14 DANA

Loše vijesti za vozače: Od sutra nove cijene goriva, skuplji i dizel i benzin

Foto: Vlada RH
1/7
01.07.2024.
u 16:01

Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, odnosno od utorka 2. srpnja i vrijedit će sljedećih 14 dana.

Vlada Republike Hrvatske održala je telefonsku sjednicu na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave i vrijedit će sljedećih 14 dana. Benzinsko gorivo poskupit će za 0,11 EUR/l na novu cijenu od 1,54 EUR/l. Dizelsko gorivo poskupit će za 0,08 EUR/l na novu cijenu od 1,45 EUR/l. Plavi dizel poskupit će za 0,06 EUR/l na novu cijenu od 0,89 EUR/l. UNP za spremnike poskupit će za 0,10 EUR/kg na novu cijenu od 1,16 EUR/kg. UNP za boce poskupit će za 0,10 EUR/kg na novu cijenu od 1,72 EUR/kg

Ovim potezom, Vlada Republike Hrvatske nastoji ublažiti utjecaj tržišnih oscilacija na potrošače i osigurati stabilnost cijena goriva u zemlji. Predviđa se da će nova regulacija olakšati teret rasta cijena za građane i osigurati pristupačnost goriva u predstojećem razdoblju.

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju prema premijama energetskih subjekata prije prve Uredbe, cijene bi bile znatno veće i to benzinsko gorivo bi iznosilo 1,60 EUR/l, dizelsko gorivo bi iznosilo 1,59 EUR/l, plavi dizel bi iznosio 0,98 EUR/l, UNP za spremnike bi iznosio 1,41 EUR/kg, a UNP za boce bi iznosio 2,03 EUR/kg. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 6

PE
Penkalar
16:29 01.07.2024.

Pojeftinjenje 1 Cent, poskupljenje, 5.

EZ
ezer
20:41 02.07.2024.

Nije dugo trajalo oduševljenje njemačkih turista otkrićem u Hrvatskoj. Kako sam prognozirao vraćaju se trošarine na staro normalno i opet ćemo imati najskuplje gorivo u okruženju.

UM
Umjereni
17:03 01.07.2024.

@ejStef, ti si stvarno poseban slučaj. Bez uma i razuma lupetaš o zelenima, a nije ti palo na pamet da je vlada možda digla cijene pred početak sezone da dodatno zaradi na turistima. Ili misliš da je i poskupljenje cestarine vezano uz nekakve zelene? Nemoj se sramotiti ovdje, daj, radije prespavaj dva tjedna prije nego kreneš nešto komentirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije