Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2024.

Austrijski mediji o utakmici s Italijom: 'Tragičan oproštaj nacionalnog heroja Luke Modrića'

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/17
25.06.2024.
u 18:09

Austrijski “Die Presse” pod naslovom “ Luka Modrić : Tragičan oproštaj nacionalnog heroja”, uz Modrićevu sliku s pokalom kao jučerašnji “Man of the Match”, piše kako je “hrvatska drama na EP-u” od Luke Modrića napravila “slučaj”. Uz napomenu kako “ovaj velemajstor”, koji je svoju hrvatsku nogometnu naciju doveo “do neslućenih visina”, želi i dalje igrati. I Modrićev opis nakon utakmice, koju je Hrvatsku dovela pred ispadanje.

Dok su danas predvečer sve oči uprte u smjeru Berlina i Europskog nogometnog prvenstva, gdje danas nacionalna momčad Austrije igra s Nizozemcima, austrijski mediji ne prestaju pisati o sinoćnjoj neviđenoj drami na utakmici Hrvatske i Italije, koja je izjednačenjem (1:1) u 98. minuti osigurala plasman u osminu finala EP-a. ''Neobično duga sudačka nadoknada'', komentirali su sinoć i neki od gostiju, bivši nogometaši, na austrijskoj privatnoj televiziji “Servus”, koja jedina ima prava za prijenos EP-a u Austriji.

Pod naslovom “Zlatko Dalić: Osam minuta nadoknade ni u kojem slučaju nije opravdano” i nadnaslovom “Trener Hrvatske ljut” austrijski dnevni list Kleine Zeitung prenosi Dalićeve riječi i konstatacije na današnjoj njegovoj konferenciji za medije. “Na ovom turniru sve je bilo protiv nas. Mojim igračima ne mogu ništa predbaciti. Jednostavno, to nije bio naš turnir”,  navodi Kleine Zeitung. 

Ono što list posebno ističe je da je hrvatska i međunarodna nogometna zvijezda Luka Modrić  srušio dosadašnji rekord austrijskog Hrvata Ivice Vastića iz 2008. godine, i postao s 38 godina i 289 dana, “najstariji golgeter u povijesti Europskog nogometnog prvenstva”. Vastić je sada na drugom mjestu s 38 godina i 257 dana, koliko je bio star kada je 2008. godine na EP-u u utakmici Austrije protiv Poljske zabio gol.

I ostali austrijski mediji prenose današnje Dalićeve izjave s Pressice. "Vrlo korektne" kako navode, jer se na nikoga ne izgovara.  Uz opasku kako “neuobičajeni” osamminutni sučev produžetak igre, šefu hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću “ide na živce”, jer pokazuje da se “Hrvatsku ne poštuje i priznaje”. ”Prekida igre nije bilo, kao ni mnogo faulova. Igra je trajala predugo”, prenosi Keine Zeitung, Dalićeve riječi.

>> FOTO Razočarenje, tuga i utješni zagrljaji. Fotografije pričaju sve emocije s terena nakon utakmice s Italijom

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije
1/15

Austrijski “Die Presse” pod naslovom “ Luka Modrić: Tragičan oproštaj nacionalnog heroja”, uz Modrićevu sliku s pokalom kao jučerašnji “Man of the Match”, piše kako je “hrvatska drama na EP-u” od Luke Modrića napravila “slučaj”. Uz napomenu kako “ovaj velemajstor”, koji je svoju hrvatsku nogometnu naciju doveo “do neslućenih visina”, želi i dalje igrati. I Modrićev opis nakon utakmice, koju je Hrvatsku dovela pred ispadanje.

Slika govori više od tisuću riječi”, piše Die Presse i dodaje: “Njegove su oči crvene i suzne. Razbarušena kosa i okamenjeni pogled u prazno”. I napomenu, kako je EURO 2024 “gorko i vjerojatno posljednje EP” za Luku Modrića. “Ovo je najtužnija slika EP-a”, konstatira dnevni list “oe24”, uz konstataciju “Italija s 1.1, nokautirala Hrvatsku”.

POVEZANI ČLANCI:

Daj Bože da Austrija u večerašnjem susretu s Nizozemskom, ne bude nokautirana slično Hrvatskoj. Gotovo svi austrijski mediji navode kako se to njoj ne može dogoditi, jer je Austrija “99,8 posto već u osmini finala”.  “Puno sreće Austrijancima ” zaželjela je i brojna hrvatska zajednica u Austriji, ogorčena na nizozemskog suca jučerašnje utakmice Hrvatska i Italija koji je kako tvrde njeni predstavnici u ovoj alpskoj zemlji, iz nepoznatih razloga produžio utakmicu “umjesto četiri, osam minuta”. Ali i puno sreće Hrvatima, da im se možda “poklopi matematika”!

Komentara 1

Avatar HrvatskiBalkan
HrvatskiBalkan
01:04 26.06.2024.

Iranski mediji o utakmici s Italijom: 'Uplakan i pravedan oproštaj nacionalnog heroja Luke Modrića'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije