Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOP TRI

VIDEO Pogledajte kratke filmove mladih kreativaca: Proglašeni su najboljima u projektu Moja.hr

Moja.hr
Foto: Davor Javorovic/Davorin Visnjic/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/69
08.06.2024.
u 11:27

Pobjeda je otišla u Varaždinsku županiju, film iz Osječko-baranjske bio je drugi, dok se na trećem mjestu našla ekipa iz Grada Zagreba

Proglašeni su pobjednici projekta Moja.hr Večernjeg lista. Riječ je o natjecanju mladih kreativaca iz svih hrvatskih županija. Natjecatelji snimaju jednominutne filmove, a ovogodišnja je tema bila "Što zelenije, to iskrenije". Oni su, naime, trebali pokazati kako se ljudi odnose prema prirodi. Pobjeda je otišla u Varaždinsku županiju, film iz Osječko-baranjske bio je drugi, dok se na trećem mjestu našla ekipa iz Grada Zagreba. U nastavku donosimo njihove pobjedničke filmove. 

1. mjesto: Varaždinska županija

David Županić u filmu je htio pokazati koliko je malo svjesnosti i mogućnosti potrebno da se stvori razlika. Smatra da promjena počinje od nas samih, tko god mi bili, te da je naš utjecaj puno veći, koliko god mali mi bili.

– Ekološka svijest nije neka znanstvena fantastika ili filozofija. Smatram da je ona dio odgoja i aspekt osobe koji bi trebao biti direktno povezan s čovjekovim integritetom. Stigli smo na čistu Zemlju, najmanje što možemo je takvom je i ostaviti – kaže David.

2. mjesto: Osječko-baranjska županija

Antonio Sito htio je u jednoj minuti svoga filma pokazati Slavoniju u što boljem svjetlu, njezinu prirodu i njezino zelenilo.

– Meni je nekako normalno da sam okružen prirodom i zelenilom jer je moje selo u prirodi, lijepo je i baš sam zadovoljan što sam tu. Što se tiče očuvanja naše prirode, uvijek može bolje, dovoljno je da samo jedna osoba ne pazi i ne čuva, ne reciklira i slično i da se počne urušavati cijeli lanac – smatra Antonio.

3. mjesto: Grad Zagreb

Hana Kocijan i Roko Raguž željeli su osvijestiti gledatelje o trenutačnom stanju ekologije u našoj zemlji. 

- Želimo ih potaknuti da sagledaju istinu, da se suoče s činjenicom da možda nismo toliko zeleni i iskreni kako volimo misliti. Ali isto tako, želimo ih inspirirati da djeluju, da se ne zadovoljavaju samo riječima, već da preuzmu aktivnu ulogu u očuvanju našeg okoliša. Naš film je poziv na akciju, na promjenu navika, na ljubav prema zemlji koju nazivamo domom - kazali su. 

Ključne riječi

Komentara 1

RE
RevizorNovinarstva
11:36 08.06.2024.

Bravo ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije