ARSENAL Cijeli je stadion u ponedjeljak slavio s Eduardom dva pogotka za Arsenal i njegov veliki povratak na nogometnu scenu

Eduardova je ljevica opet ubojita

17.02.2009.
u 14:40

Svjetska nogometna priča, životna bajka kakve se rijetko kada događaju, dogodila se Eduardu, i to zato što je on i zalužio barem taj jedan dan najljepše bajke. Godinu dana oporavka, rada i gledanja drugih kako igraju završeno je i sad je naš Dudu sve to naplatio. Život mu je ipak vratio, pokazalo se da se isplati boriti, da nikad ne treba odustati. Kao što ni Eduardo nije odustao, iako samo on zna koliko mu je bilo teško u tih godinu dana od 23. veljače 2008. kada mu je Martin Taylor slomio nogu.

Tko bi mislio...
Koliko god smo vjerovali da će se Eduardo vratiti, nismo mogli pomisliti da će se vratiti tako spektakularno, sa dva pogotka za Arsenal. Nije ni Dudu mislio da će biti baš tako.

- Tko bi i zamislio da ću tako početi, naravno da nisam ni ja. Ali, to je rezultat jednogodišnjeg rada. I zbog svega toga, ovo mi je najsretniji dan u životu - pričao je Eduardo nakon utakmice.

Prvi je pogodak proslavio na koljenima, je li se to vidjela suza u oku?

- Da, osjetio sam da mi se oči pune. Kad sam zabio gol, nisam znao što ću, kako ga proslaviti. Bio je to gol za mene, za suprugu Andreju i kćer Lorenu, zato sam poljubio vjenčani prsten.

Nakon realiziranog jedanaesterca, koji je sam i izborio, otrčao je do Arsenalove klupe, pobjegao od suigrača na travnjaku i zagrlio kondicijskog trenera Tonyja Colberta.

- Mnogo smo i teško radili u ovih godinu dana, mnogo vremena proveli zajedno i bio mi je kao drugi otac, zaslužio je da s njim i ostalim ljudima koji su se brinuli o meni podijelim sreću, da im zahvalim.

Koliko vam je, zapravo, bila teška ova godina?

- Najradije ne bih govorio o prošlosti, samo moja obitelj i ja znamo koliko je bilo teško. Ali, sad sam sretan, a to je trenutačno važnije od prošlosti.

Je li bilo trenutaka kad ste pomislili da se nećete moći vratiti?

- Nije, mentalno sam jak, uvijek sam razmišljao pozitivno, govorio sam sebi i drugima da ću se vratiti, u to sam i vjerovao.

Što vam je Wenger rekao prije utakmice.

Šef mu je rekao: Uživaj!
- Razgovarali smo, no osnovno što mi je rekao bilo je - igraj i uživaj u utakmici i nogometu.

Arsenal s Eduardom možda može više nego dosad, i naš se napadač nada da će pomoći.

- Još je nekoliko mjeseci do kraja prvenstva, vjerujem da možemo do vrha, barem među prva tri, da možemo osvojiti FA kup i da ćemo daleko otići u Ligi prvaka.

Posebno je zahvalio navijačima.

- Imao sam veliku potporu navijača Arsenala i svih u Hrvatskoj, to mi je pomoglo da budem jači i da se brže vratim - zaključio je Eduardo svoju priču o najljepšem danu u životu.

I onda neki kažu da život ne piše bajke. Ova Eduardova je posebna i osvojila je ne samo nogometni svijet. Bajka o nogometnom princu kojeg nije bilo godinu dana, da bi se vratio kao kralj.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije