Hrvat ih spasio

Forbes piše o Jurichu, Amerikancu iz Like, spasitelju Louisvillea

Tom Jurich (1)
04.07.2013.
u 08:05

– Kada sam stigao, pretrpio sam puno kritika. No nikad se ne bismo izvukli iz problema bez potpore svih

Aktualni prvak u američkoj sveučilišnoj muškoj košarci (NCAA) Louisville za svoj uspjeh može biti zahvalan čovjeku hrvatskih korijena Tomu Jurichu. Naime, Jurich je sportsko sveučilište Louisville preuzeo 1997., kada je Louisville bio u vrlo teškoj financijskoj situaciji. Kako piše poznati svjetski magazin Forbes, prije nego što ga je Tom Jurich preuzeo, Louisville je bio na rubu propasti.

– Bili smo na rubu propasti. Prijetila nam je ogromna kazna od NCAA jer smo imali velika dugovanja. Morali smo poduzeti drastične mjere kako bismo se spasili – rekao je za Forbes Tom Jurich, 57-godišnjak rođen u Alhambri u Kaliforniji, a podrijetlom iz Like.

Prije nego što je postao sportski direktor sveučilišta u Louisvilleu, bio je na istoj poziciji na sveučilištu Colorado State gdje je bio od 1994. Juricha je 2007. poslovno-sportski časopis Street & Smith izabrao za sportskog direktora godine. Jurichev najveći uspjeh dovođenje je Ricka Pitina na mjesto trenera košarkaša 2001. godine. On je na tom mjestu i danas.

Prema Forbesu Jurich je u prvih pet godina u Louisvilleu smijenio 130 ljudi na različitim radnim mjestima! Mali proračun od 14,8 milijuna dolara povećao je na 85 milijuna dolara.

– Kada sam stigao, pretrpio sam puno kritika. No nikad se ne bismo izvukli iz problema bez potpore svih – rekao je Jurich.

Novinar Forbesa, sportski djelatnik i profesor na Rutgersu Jason Belzor piše da je Jurich, kada je prije više od desetljeća stigao u Louisville, unio velike promjene i radio sjajan posao u cijeloj organizaciji. Spomenimo da je, osim što su prvaci NCAA u muškoj košarci, Louisvilleova ženska ekipa osvojila College World Series BCS Bowl.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije