Predsjednik HOO-a

Mateša: Mislim da je odnos HNS-a prema Hajduku mogao biti drukčiji

Zlatko Mateša
Foto: Soundset
10.12.2014.
u 17:25

Huligana ima jako malo. Idemo se dogovoriti što je to huliganstvo na stadionima, odnosno bilo gdje drugdje. Ja to izjednačujem.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša gostovao je na Soundsetu i, između ostalog, govorio o stanju u hrvatskom nogometu. Istaknuo je kako je HNS jedna od najuspješnijih organizacija, ali i dodao da mora srediti odnose prema nekim klubovima.

Kako komentirate posljednje događaje u hrvatskome nogometu? Koje je vaše stajalište?

Hrvatski nogomet jedan je od najuspješnijih naših sportova i mislim da taj dio treba razdvojiti od samih problema koji eventualno postoje u organizaciji ili oko nje. Postoji problem koji se tiče navijača, odnosa navijača prema klubovima i odnosu HNS-a prema pojedinim klubovima i na to se moramo usredotočiti. Mislim da postoje svima prihvatljiva rješenja, a da bi se do njih došlo, moraju svi razgovarati bez ikakvih tenzija, a Hrvatski nogometni savez mora imati jednak odnos prema svim klubovima, neovisno o njihovoj financijskoj situaciji.

Mislite da ga sada nema?

Teško mi je to ocijeniti, ali mislim da je taj odnos prema Hajduku bi mogao možda biti drukčiji. S manje konflikta mogli su se postigli određeni učinci. Isto tako i u odnosu prema navijačima.

Kako stati na kraj huliganima, a da se pritom ne krše osnovna ljudska prava?

Huligana ima jako malo. Idemo se dogovoriti što je to huliganstvo na stadionima, odnosno bilo gdje drugdje. Ja to izjednačujem. Meni je svejedno ugrozi li netko nekoga životno ili mu nanese tjelesnu povredu, je li to na Zrinjevcu ili na stadionu – meni je to potpuno svejedno. To je policijska stvar. Odnos prema navijačkim skupinama, organizacija putovanja, ulasci u stadione, tu postoji dovoljno dobrih rješenja u Europi koje jednostavno treba primjenjivati. Oni koji ne mogu ići na sportske događaje, oni su svuda u svijetu ili prekršajno ili na drugi način evidentirani i tada je to druga situacija.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE!

Komentara 8

KO
Komacero
18:12 10.12.2014.

da hns je trebo poklonit ajduku 5 sljedecih prvestva i na svaku utakmicu poslat tonu narkotika.split treba bit glavni grad a dalmatice treba kod rodenja poslat u penziju oni koji zele radit u politiku ko sanader yusipovic nadan vidosevic.legendu ajdukaka benka on treba bit sef dalmatiske udbe a surjak nek gliserom gazi purgere

KU
kublajkhan
18:05 10.12.2014.

dosta je bilo da hajduk ima status svete krave u hrvatskoj ligi! hajduka bi u svakoj drugoj državi već daaavno kaznili i bacili u treću ligu... zadnjim potezom su čak i izdali svoje ime i postali kukavice,

A4
alfa 4c
18:00 10.12.2014.

Kako ne,trebali su im sve ugađati i sve bi bilo super!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije