Večer s izbornikom

Štimac nakon Škotske ribao igrače: Koliko ste lopti oduzeli?!

Hrvatska Škotska (1)
Slavko Midzor, Marko Lukunic/PIXSELL
11.06.2013.
u 08:00

– Nakon reprezentacije, kada dođe taj dan, ne vidim se u Hajduku ili Dinamu. Želim dalje, više...

Kroz prozore luksuznog hotela u Ženevi gledali smo Mont Blanc. Jet d’Eau, najveći europski vodoskok, bacao je vodeni stup do 140 metara visine, a Igor Štimac otvarao je dušu. Noć je odmicala.

– Ionako dva dana nisam spavao. Legnem, ali san ne dolazi – sjetio se Škotske.

Svako malo vadi mobitel, pogledava statistiku utakmice. I ne samo protiv Škotske već i ostale.

– Čitam kako smo imali sreću. Sretno smo pobijedili Makedoniju, Wales... Pa da, sreća je kad pobijedimo, a kad ne zabijemo gol Škotskoj, onda je neznanje. A nije nesreća kad nam Belgija zabije gol nakon što je poluvrijeme isteklo, nije nesreća kad Vida ne realizira čistu prigodu... – govori Štimac.

Sve te analize pretresao je s igračima. Na treningu u Ženevi držao je govor od petnaest minuta.

– Sammire, koliko si lopti oduzeo? Jednu, odgovara mi. Perišiću, a ti? Jednu, i on mi govori. Kovačiću, koliko si ti? Dvije, reče Kova. Rakitiću, tvoje oduzete lopte? Jedna, kaže mi Rakitić. Kovačiću, koliki je prosjek oduzetih lopti Luke Modrića? Sedam. A vas četvorica, koliko, četiri-pet lopti, manje od Modrića! I nije to jedino loše, prema naprijed niste ništa napravili – prepričao je Štimac dio razgovora s igračima.

Ostatak je ostavio u sebi. Premda, bila je to noć kada je gotovo sve želio istresti, kao da je tražio neko rame... Recimo, slučaj Sammir.

– Igrači i struka izabrali su ga za najboljeg igrača lige. Što bi bilo da ga nisam pozvao? A kako je to izabran, vjerojatno je Mamić potplatio sve igrače i trenere da glasaju za njega – rekao je s dozom gorčine.

U Ženevi sve nekako drukčije izgleda. Opuštenije, takav je bio i Štimac. Pogledali smo prema njegovoj karijeri. Uvijek je govorio da će biti trener.

– Nakon reprezentacije, kada dođe taj dan, ne vidim se u Hajduku ili Dinamu. Želim dalje, više... Hajduk? Neću se vraćati. Kada sam radio u Hajduku, rekli su mi neki iskusniji da nikada ne treba raditi u gradu u kojem živiš, posebno ako je taj grad Split. Ali, nisam ih poslušao i sada žalim zbog toga – priča Štimac.

Spomenuo je i neke dodatne planove za budućnost. Uskoro u Metkoviću počinje nogometna škola Igora Štimca i Darija Srne, bit će naslonjena na Neretvu. A njih dvojica financirat će gradnju ceste u Metkoviću u dužini od 200 metara. Pomoći će “Mostu”, mladoj ekipi koja je potukla Stipu Gabrića Jamba u izborima za gradonačelnika.

>>Štimac: Više mi neće igrati imena i prezimena nego najspremniji!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije