TRAGEDIJA KOD OBROVCA

Uhićeni Čeh djetetu dao eksplozivno sredstvo da ga ponese u auto! Dječak (9) poginuo u eksploziji

Mjesto u Obrovcu gdje je uslijed eksplozije poginulo devetogodišnje dijete
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/2
21.06.2024.
u 08:11

Tragična eksplozija rezultirala je smrću djeteta na licu mjesta, dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a jedan muškarac lakše ozljede

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Češke zbog eksplozije kod Obrovca u kojoj je jedno dijete (9) poginulo, a dvije su žene teže ozlijeđene. Sumnja se da je muškarac počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u svezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Sumnjiči ga se da je po prethodnom dogovorenom planu obilaska u srijedu, 19. lipnja 2024. godine u poslijepodnevnim satima u društvu svoje obitelji i prijatelja došao na šire kninsko područje gdje se na ulazu u označeno opasno područje vojnog poligona nije pridržavao vidno istaknutih pisanih upozorenja na hrvatskom i engleskom jeziku te, lakomisleno smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice,  s djetetom ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a koje je potom osumnjičeni osobno stavio u svoj automobil.

VEZANI ČLANCI: 

Kasnije tijekom vožnje, zbog kvara na automobilu, zaustavili su se uz županijsku cestu. U tom trenutku dijete je iz automobila izvadilo eksplozivno sredstvo koje se aktiviralo. Tragična eksplozija rezultirala je smrću djeteta na licu mjesta, dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a jedan muškarac lakše ozljede.

Policija je obavila očevid na području Bilišana, gdje se eksplozija dogodila, kao i na spomenutom kninskom području. Svi tragovi s mjesta događaja izuzeti su i poslani na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić" u Zagrebu kako bi se utvrdila vrsta eksplozivnog sredstva i način njegove aktivacije. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 46-godišnjeg osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru. U zakonskom roku bit će predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Komentara 37

ZP
Zabranjen pristup
10:05 21.06.2024.

Inace se zabranjena vojna podrucja ograde ogradom,a ne stavljati znakove svakih 500m

GA
Gajger
08:51 21.06.2024.

Što su radili na vojnom poligonu, tko ih je tamo doveo i kako su uopće ušli?

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
09:22 21.06.2024.

Na označenom vojnom poligonu se ne traže breskve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije