Trebaju pomoć

Umjesto starog hangara na Farmici će biti centar za volontere

Foto: Privatni album
1/6
28.07.2024.
u 12:00

U novom prostoru provodit će se i edukacije, a tu će boraviti i Toma, pas koji je teško stradao u požaru

Skloništa za napuštene životinje ne mogu bez volontera. Znaju to jako dobro i u udruzi Farmica. Otkad su na zemljištu kupljenom uz brojne donacije počeli graditi sklonište, znali su da će ono biti dom za sve. Ne samo za životinje, već i za radnike i volontere.

Prvi psi koji su stigli na Farmicu boravili su u drvenom hangaru. Na njemu su promijenili krov, a prostor su prilagodili psima pa su im napravili boksove. Tako je sve počelo, danas je u skloništu 30 velikih boksova, karantena, sve što jedno sklonište treba imati. Hangar je i dalje tu, na ulazu u sklonište, podsjeća na početke.

– Velika nam je želja prenamijeniti ga za potrebe volontera, edukacija, za smještaj najugroženijih životinja. Volonteri koji dolaze k nama sada borave u kontejnerima koje smo preuredili za stanovanje. U ovom objektu napravili bismo i sanitarni čvor, kuhinju, tu bi provodili sve edukacije i tu bi se okupljali volonteri – kažu nam.

Foto: Privatni album

Dodaju i da bi se u ovaj uređeni hangar preselio Toma, pas koji je osjetio nezamislivu ljudsku okrutnost, preživio je posljedice vatre koja je zahvatila njegovo tijelo i ostavila brojne ozljede. Uništeni su mu i folikuli dlaka pa je Tomino tijelo prekriveno kožom koja je zbog nedostatka krzna vrlo osjetljiva. O njemu se brinu zaposlenici i volonteri Farmice, a ozljede na njegovom tijelu mogu samo liječiti, nikad i izliječiti. Briga za Tomu mjesečno ih košta i nekoliko stotina eura, troškove uspijevaju pokriti uz pomoć donatora. No, pomoć će im trebati i za preuređenje hangara.

– Prikupili smo ponude i popis materijala. Borit ćemo se svim silama da skupimo sredstva za izvođače radova, a vas trebamo da nam pomognete skupiti materijal. Molimo da nam se javite ako bilo što od priloženog možete nabaviti ili nam platiti u nekoj od građevinskih trgovina – poručuju s Farmice.

Popis svega što im treba možete pronaći na njihovoj Facebook stranici, a možete im se javiti i na mail farmicanasice@gmail.com. Odlučite li im pomoći novčanim uplatama, na uplati svakako navedite da je za novi hangar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije