VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

VIDEO Jako nevrijeme poharalo Srbiju: Tornado nosio crijepove, padala tuča veličine oraha

Tornado u Srbiji
Screenshot/Instagram
15.07.2024.
u 14:35

Lokalni stanovnici su izjavili da su čuli snažan zvuk koji je prethodio pojavi vrtloga, a zatim su vidjeli kako se kuće tresu i oštećuju.

Ekstremno visoke temperature u Srbiji prekinulo je jučer snažno nevrijeme. Najgore je bilo u selu Doliće u općini Sjenica, gdje je non-mezociklonski tornado oštetio kuće u naselju. Video objavljen na Instagram stranici Hailz Srbija prikazuje vrtlog nastao od olujnog oblaka.

"Razvijena višećelijska oluja nalazi se u zlatiborskom okrugu i donosi ekstremnu električnu aktivnost i jake pljuskove. Iz najjačih, pulsirajućih ćelija, snimljena je tuča veličine oraha. Današnji dan obilježila je enormna vlaga i izuzetno nestabilna atmosfera u zapadnoj polovici Srbije. Istočna polovica Srbije imala je pustinjsku atmosferu i 41 °C", navodi se u objavi ove startup meteorološke tvrtke.

Ovaj tornado, koji nije povezan s mezociklonom, rijetka je pojava u ovom dijelu Srbije. Lokalni stanovnici su izjavili da su čuli snažan zvuk koji je prethodio pojavi vrtloga, a zatim su vidjeli kako se kuće tresu i oštećuju. Na sreću, nije bilo prijavljenih ozljeda, ali je materijalna šteta značajna, pišu tamošnji portali. Meteorolozi upozoravaju da bi ovakve pojave mogle postati učestalije zbog klimatskih promjena. Preporučuje se građanima da prate vremenske prognoze i budu oprezni u slučaju najave nevremena. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Asfalt i još malo pa gotovo: Pogledajte kako idu radovi na jednom od najviših mostova u regiji

Tornado u Srbiji
1/7

Komentara 6

Avatar CUBE
CUBE
18:10 15.07.2024.

Kakav Tornado nismo u Americi ? Oluja je bila samo tu reč izbegavamo 🙄

SA
Satnik1111
18:17 15.07.2024.

Ma dajte.

JO
JovanC
18:39 15.07.2024.

Bas mi je zao prijateljske i uvijek nam naklonjene srbije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije