Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PREPLAVILI SU ME OSJEĆAJI PONOSA'

Rijeka ima novog kapetana: Iza odluke kluba krije se genijalna priča o braći blizancima

Lokomotiva i Rijeka sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
22.06.2024.
u 13:07

"Što reći nego da su me preplavili osjećaji ponosa i časti kada mi je rečeno da ću biti novi kapetan HNK Rijeka", poručio je Ivan Smolčić.

U drugom kolu natjecateljske sezone 2021./2022., 25. srpnja 2021. godine, nogometaši Rijeke bili su domaćini Istri 1961, a momčad je u pobjedu (2:0) poveo novi kapetan momčadi Hrvoje Smolčić. Tri godine kasnije, na isti datum, budući da nogometaši Rijeke 25. srpnja gostuju kod Paksija ili Corvinula u drugom pretkolu UEFA Europske lige u prvoj službenoj utakmici sezone 2024./2025., s kapetanskom trakom oko ruke momčad će povesti Hrvojev tri minute mlađi brat blizanac Ivan Smolčić, objavio je to hrvatski klub na svojim službenim stranicama.

– Što reći nego da su me preplavili osjećaji ponosa i časti kada mi je rečeno da ću biti novi kapetan HNK Rijeka! Cilj i obaveza su mi opravdati povjerenje koje mi je Klub ukazao, kao i očekivanja navijača, a naravno priželjkujem i da ove sezone napravimo dobre stvari na terenu, rekao je novi kapetan momčadi.

Hrvoje i Ivan Smolčić tek su druga braća u klupskoj povijesti, nakon Ahmada i Anasa Sharbinija, koja su ponijela kapetansku traku HNK Rijeka. – Drago mi je što smo Hrvoje i ja ponovili što su napravila braća Sharbini, velika je to privilegija, čast i ponos nama i našoj obitelji. Kada smo počeli igrati nogomet u Gospiću, uvijek je Hrvoje bio kapetan, kasnije je i u Rijeci dobio kapetansku traku, a kako sam mu bio blizu, mislim da sam uz njega usvojio neke liderske karakteristike. Znam da će se od mene sada puno očekivati, znam što znači biti kapetan kluba kakav je Rijeka i siguran sam da ću to opravdati.

Kada je riječ o uzorima, Ivan je istaknuo Sergija Ramosa koji je kapetansku vrpcu nosio u Sevilli, Real Madridu i reprezentaciji Španjolske. – Volio bih biti poput Ramosa. I on je često igrao na desnom boku iako je po vokaciji stoper, a mislim i da, kada je bio na vrhuncu karijere, na pravi način pokazivao te kapetanske osobine – poručio je.

VEZANI ČLANCI:

Inače, dosadašnji kapetan Rijeke bio je vratar Nediljko Labrović, no on je preselio u Augsburg. Rijeka će dobiti kompenzaciju od 3 milijuna eura, čime će Labrović postati četvrti najskuplji vratar transferiran HNL-a.

FOTO Mbappeu zabranili da nosi ovu masku, pogledajte s kakvom se pojavio na meču protiv Nizozemske

Lokomotiva i Rijeka sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
1/28

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije